Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Tieto jednoduché produkty zlepšia váš spánok. Určite ich máte vo svojej kuchyni

4.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Realstock). Hoci sú harmančekový čaj alebo pohár mlieka dobre známe svojimi spánkovými vlastnosťami, existuje menej známe množstvo alternatív, ktoré sa oplatí preskúmať, ak máte problémy so zaspávaním. Mnohé z nich máte vo svojej kuchyni a teraz budete poznať ich význam. Spánok udržiava zdravý mozog, znižuje zápaly, zvyšuje produktivitu a […]
Menej ako 1 min. min.

4.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Realstock).

Hoci sú harmančekový čaj alebo pohár mlieka dobre známe svojimi spánkovými vlastnosťami, existuje menej známe množstvo alternatív, ktoré sa oplatí preskúmať, ak máte problémy so zaspávaním. Mnohé z nich máte vo svojej kuchyni a teraz budete poznať ich význam.

Spánok udržiava zdravý mozog, znižuje zápaly, zvyšuje produktivitu a znižuje riziko vzniku chronických ochorení.
Foto: shutterstock/Realstock

Je zdokumentované, aký dôležitý je dobrý spánok pre vaše zdravie. Nielenže sa vďaka nemu cítite oddýchnutejší, ale udržiava aj zdravý mozog, znižuje zápaly, zvyšuje produktivitu a znižuje riziko vzniku chronických ochorení. Potraviny bohaté na živiny podporujúce spánok, ako sú melatonín, horčík a tryptofán, môžu pomôcť regulovať cykly spánku a bdenia, priniesť pocit uvoľnenia a zmierniť stres a úzkosť.

Mandle

Stačí hrsť mandlí alebo dokonca polievková lyžica mandľového masla a zaspíte v okamihu! Mandle sú vynikajúcim zdrojom horčíka a melatonínu, ktoré prirodzene znižujú činnosť svalov a nervov a stabilizujú srdcový tep. Horčík tiež znižuje hladinu kortizolu, čo je stresový hormón, ktorý narúša spánok.

Stačí hrsť mandlí alebo dokonca polievková lyžica mandľového masla a zaspíte v okamihu!
Foto: shutterstock/Yulia Furman

Banány

Banány sú vynikajúcim zdrojom horčíka a draslíka, ktoré sú prirodzenými uvoľňovačmi svalov a nervov. Potraviny bohaté na horčík sú spojené s nižšou úrovňou stresu a úzkosti a konzumácia banánov pred spaním môže pomôcť zmierniť stres. Obsah vitamínu B6 v banánoch tiež zvyšuje hladinu serotonínu, čo vám pomôže ešte viac sa uvoľniť.

Banány sú vynikajúcim zdrojom horčíka a draslíka, ktoré sú prirodzenými uvoľňovačmi svalov a nervov.
Foto: Pixabay/Bru-nO

Kardamón

Existuje mnoho korenín, ktoré vám pomôžu zaspať, a kardamón je jedným z nich. Kardamón obsahuje fytomelatonín, čo je melatonín produkovaný rastlinami. V kombinácii s mliekom kardamón pomáha nielen zmierniť stres a úzkosť, ale tiež pomáha zaspať a zlepšuje rýchlosť metabolizmu počas spánku!

V kombinácii s mliekom kardamón pomáha zaspať a zlepšuje rýchlosť metabolizmu počas spánku!
Foto: shutterstock/Annmell_sun

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Mesačné mlieko: pochúťka, ktorá každú noc privoláva Morfea a hlboký spánok

Ako zaspať za dve minúty? Túto metódu používajú komandá

The post Tieto jednoduché produkty zlepšia váš spánok. Určite ich máte vo svojej kuchyni appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie