Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Tieto kvety si môžete vysadiť na balkón už teraz. Budú krásne kvitnúť celé leto a upútajú pozornosť vašich susedov

14.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Lapa Smile). Počasie u nás je v posledných dňoch nádherné, a tak sa mnohí záhradkári a milovníci kvetov opäť venujú rastlinám. Ak aj vy plánujete čoskoro oživiť svoj balkón alebo terasu, zistite, ktoré kvety sa tam dokonale hodia do kvetináčov. Ktoré kvety vysadiť na balkón?Foto: shutterstock/Lapa Smile Balkón je […]
Menej ako 1 min. min.

14.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Lapa Smile).

Počasie u nás je v posledných dňoch nádherné, a tak sa mnohí záhradkári a milovníci kvetov opäť venujú rastlinám. Ak aj vy plánujete čoskoro oživiť svoj balkón alebo terasu, zistite, ktoré kvety sa tam dokonale hodia do kvetináčov.

Ktoré kvety vysadiť na balkón?
Foto: shutterstock/Lapa Smile

Balkón je zvláštnym miestom v každom dome alebo byte. Pre mnohých ľudí je to priestor, kde môžu relaxovať po dlhom dni v práci alebo piť rannú kávu za spevu vtákov. Preto sa oplatí postarať sa o neho vo svojej nehnuteľnosti. Stoličky alebo stôl však nie sú všetko. Ak chcete, aby vám susedia závideli váš balkón, ozdobte ho rastlinami. Tu je niekoľko kvetov, ktoré v lete dodajú vášmu balkónu osobitý šmrnc.

Kvety na balkón: tieto odrody sú najlepšie. Vaši susedia vám budú závidieť

Na balkóne môžete pestovať naozaj veľa rastlín, ale je dobré začať s tými nenáročnými. Ľahko pestovateľnou kvetinou je napríklad petúnia, ktorá je vhodná na slnečné aj tienisté balkóny. Nenáročné nároky tejto rastliny na údržbu môžu osloviť najmä ľudí, ktorí s pestovaním začínajú.

Ak to nie je petúnia, možno porozmýšľajte o muškátoch, šalvii alebo fuksii. Všetky spomínané kvety dodajú vašej terase farebný nádych, samozrejme, ak ich nezabudnete pravidelne zalievať a podporovať hnojivami, keď to budú potrebovať.

Petúnie môžete vysádzať na slnečné aj tienisté balkóny.
Foto: shutterstock/SNAB

Ktoré kvety na balkón? Tieto sú odolné a nahradia vám záhradu

Medzi odolné a krásne balkónové kvety patrí aj surfínia, ktorá má dlhú dobu kvitnutia, takže bude váš priestor zdobiť mnoho týždňov. Navyše je to rastlina, ktorá je odolná voči suchu a nevyžaduje si nadmernú starostlivosť, aby krásne kvitla. Ak teda nemáte čas pravidelne sa starať o rastliny, ale chcete mať na leto živý balkón, táto kvetina bude ideálna.

Známou a často vyberanou rastlinou na balkón je aj begónia, ktorá sa vyznačuje výnimočnými listami a jedinečnými kvetmi. Podobne ako surfínia, aj begónia je odolná voči suchu a dobre poslúži zábudlivým a zaneprázdneným ľuďom. Nepáčili sa vám vyššie uvedené kvety? Tu je niekoľko ďalších návrhov, ktoré sa budú na leto skvele hodiť:

fialka,

bazalka,

cínia,

železník,

kalanchoe,

palmy

slnečnice.

Surfínie majú dlhú dobu kvitnutia.
Foto: shutterstock/Totokzww

Pri výbere kvetov na balkón nezabudnite dbať nielen na náročnosť pestovania, ale aj na bezpečnosť. Žiaľ, ale niektoré kvety nemusia byť vhodné napríklad pre domáce zvieratá. Ak teda máte mačku alebo psa, vyhnite sa okrem iného fikusom a aloe vera, ktoré sú pre nich jedovaté.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Zasiať teraz. Ušetríte peniaze a váš balkón bude preplnený kvetmi

Kvety ideálne na balkón. Tri rastliny, ktoré si nemôžete nechať ujsť

The post Tieto kvety si môžete vysadiť na balkón už teraz. Budú krásne kvitnúť celé leto a upútajú pozornosť vašich susedov appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie