Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Tieto nápoje začnite piť hneď po zobudení a začnú vám spaľovať tuk

Ráno, hneď po prebudení, doplňte tekutiny – po 7-8 hodinách spánku môže byť telo dehydrované a vtedy je najlepšie siahnuť po pohári vody. Môžete vyskúšať aj iné zmesi a nápoje, prírodné, ktoré vám tiež poskytnú dobrý štart do dňa. Pohár vody, káva alebo snáď čaj? Čo by sme mali piť na lačný žalúdok, pred raňajkami, […]
Menej ako 1 min. min.

Ráno, hneď po prebudení, doplňte tekutiny – po 7-8 hodinách spánku môže byť telo dehydrované a vtedy je najlepšie siahnuť po pohári vody. Môžete vyskúšať aj iné zmesi a nápoje, prírodné, ktoré vám tiež poskytnú dobrý štart do dňa.

Pohár vody, káva alebo snáď čaj? Čo by sme mali piť na lačný žalúdok, pred raňajkami, pred dobrým začiatkom dňa? Tu je niekoľko návrhov nápojov, ktoré vám pomôžu „naštartovať“ vaše ráno a majú účinok na podporu metabolizmu. Nezabudnite však, že nič nemôže nahradiť vyváženú stravu a fyzickú aktivitu.

Neperlivá voda

Prvé, čo by ste mali urobiť hneď po prebudení, by malo byť siahnutie po pohári neperlivej vody. Nič lepšie neexistuje. Je to najodporúčanejší nápoj, ktorý neobsahuje žiadne kalórie, napomáha tráveniu a čistí telo od toxínov. Pitie vody nalačno stimuluje metabolizmus a pripravuje tráviaci systém na deň. Ideálne je, ak má voda izbovú teplotu.

Voda s citrónom

Voda s citrónom tiež hydratuje, dodáva energiu a viac elektrolytov ako samotná voda. Okrem toho je zdrojom vitamínu C a môže napomáhať tráveniu tým, že stimuluje peristaltiku a vylučovanie tráviacich enzýmov. Citrón má tiež čistiace vlastnosti a môže pomôcť detoxikovať organizmus.

Káva

Káva je známa svojimi stimulačnými vlastnosťami vďaka obsahu kofeínu. Môže zvyšovať metabolizmus a podporovať spaľovanie kalórií, čo je prospešné pri chudnutí. Na rozdiel od všeobecného presvedčenia sa káva môže konzumovať nalačno, hoci niektorí ľudia (trpiaci ochoreniami, ako je napríklad prekyslenie žalúdka alebo dráždivý žalúdok) môžu pociťovať nepríjemné pocity. U zdravých ľudí káva nalačno zvyčajne nespôsobuje tráviace problémy.

Voda s jablčným octom

Predpokladá sa, že voda z jablčného octu je najúčinnejšia, ak sa konzumuje nalačno. Jablčný ocot sa vyznačuje vysokým obsahom pektínu, ktorý má okrem iného pozitívny vplyv aj na problém zápchy. Okrem toho tento nápoj môže pomôcť regulovať hladinu cukru v krvi a podporiť chudnutie. Pred rozhodnutím o pravidelnom užívaní je však vhodné poradiť sa s lekárom.

Kefír (s ľanovými semienkami)

Kefír má vďaka prítomnosti zdravých probiotických baktérií priaznivý vplyv na zdravie čriev a stimuluje vylučovanie tráviacich štiav a žlče, čo sa prejavuje v zrýchlení metabolizmu. Ľanové semienka sú zasa skutočným pokladom vlákniny, látky, ktorá je nevyhnutná pre správne fungovanie tráviaceho systému.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie