Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Tieto potraviny vám pomôžu prestať fajčiť. Chutné a užitočné

02.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: pexels.com/Karolina Grabowska). V súvislosti so Svetovým dňom bez tabaku, ktorý sa konal 31. mája, pripravil Go Smoke Free zoznam najlepších potravinových produktov, ktoré pomáhajú znižovať túžbu po nikotíne. Niektoré z nich sú nezvyčajnejšie, ako si myslíte, no napriek tomu chutné. Ako prestať fajčiť?Foto: pexels.com/Karolina Grabowska Celosvetová udalosť naplánovaná na […]
Menej ako 1 min. min.

02.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: pexels.com/Karolina Grabowska).

V súvislosti so Svetovým dňom bez tabaku, ktorý sa konal 31. mája, pripravil Go Smoke Free zoznam najlepších potravinových produktov, ktoré pomáhajú znižovať túžbu po nikotíne. Niektoré z nich sú nezvyčajnejšie, ako si myslíte, no napriek tomu chutné.

Ako prestať fajčiť?
Foto: pexels.com/Karolina Grabowska

Celosvetová udalosť naplánovaná na 31. mája 2024 vyzývala fajčiarov, aby prestali fajčiť na celých 24 hodín. Odvykanie od nikotínu z dňa na deň môže spôsobiť vedľajšie účinky, ktoré môžu sťažiť dosiahnutie vašich cieľov. S ohľadom na túto skutočnosť odborník vysvetlil, ako vám diéta môže pomôcť prestať fajčiť a druh cvičenia, ktoré vykonávate, môže tiež zohrávať úlohu vo vašom úspechu.

Jablká, mrkva a zeler

Ilustračná fotografia.
Foto: Pixabay/LubosHouska

Jedným zo spôsobov, ako skoncovať s fajčením, je zamestnať ruky a ústa. Konzumácia ovocia a zeleniny, ako sú jablká, zeler alebo mrkva, môže napodobňovať opakujúce sa prikladanie ruky k ústam, zatiaľ čo zapájate ústa. Štúdia z roku 2007 dokonca zistila, že ovocie a zelenina môžu zhoršiť chuť cigariet, čo znamená, že ak fajčíte po tom, čo si niektoré z nich zahryznete, nebude to také uspokojivé.

Ako prestať fajčiť? Odpoveďou môžu byť mliečne výrobky

Fajčenie po konzumácii mliečnych výrobkov môže zanechať nepríjemnú chuť v ústach.
Foto: shutterstock/nevodka

Ak sa snažíte znížiť svoj denný príjem cigariet, pridanie mliečnych výrobkov do vašej stravy môže zmeniť tento boj. Bolo poznamenané, že fajčenie po konzumácii mliečnych výrobkov môže zanechať nepríjemnú chuť v ústach. Hoci presná príčina tejto reakcie je stále predmetom skúmania, predpokladá sa, že je výsledkom interakcie medzi laktózou nachádzajúcou sa v mliečnych výrobkoch a tabakovým dymom.

Popcorn

Popcorn zamestná vaše ruky a zasýti vás, takže nemáte chuť fajčiť.
Foto: pexels.com/Keegan Evans

Popcorn je ďalší nízkokalorický snack, ktorý dokáže zamestnať vaše ruky a ústa, keď vám chýba fajčiarsky rituál. Uvedomte si však, že veľa popcornu z obchodu obsahuje olej, maslo alebo cukor, ktoré môžu zvýšiť váš počet kalórií. Popcorn zamestná vaše ruky a zasýti vás, takže nemáte chuť fajčiť.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Nemusíte do seba pchať litre vody! Hydratujte sa dobre aj v horúčavách pomocou tohto

Ktoré ľahko dostupné produkty by ste mali používať na starostlivosť o zdravie čriev? Skontrolujte, či ich máte v kuchyni

The post Tieto potraviny vám pomôžu prestať fajčiť. Chutné a užitočné appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie