Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Tieto produkty neutralizujú spálenie od slnka. Pocítite úľavu a jeden z nich vás prekvapí

8.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: freepik.com/@freepik). Prišlo leto, a to znamená, že je čas vyjsť von a užívať si slnko. Pri všetkých tých hodinách strávených vonku počas letnej sezóny sa však zvyčajne nevyhnete jednej veci: spáleniu slnkom. Vieme, ako ho neutralizovať prírodným spôsobom. Tieto produkty neutralizujú spálenie od slnka. Pocítite úľavu a jeden z […]
Menej ako 1 min. min.

8.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: freepik.com/@freepik).

Prišlo leto, a to znamená, že je čas vyjsť von a užívať si slnko. Pri všetkých tých hodinách strávených vonku počas letnej sezóny sa však zvyčajne nevyhnete jednej veci: spáleniu slnkom. Vieme, ako ho neutralizovať prírodným spôsobom.

Tieto produkty neutralizujú spálenie od slnka. Pocítite úľavu a jeden z nich vás prekvapí.
Foto: freepik.com/@freepik

Našťastie pre nás všetkých existuje mnoho domácich metód, ktoré môžete použiť na zmiernenie pálenia, svrbenia a šupinatenia, ktoré vznikajú v dôsledku poškodenia pokožky slnkom. Niektoré z nich, ktoré máte určite doma, vám prinesú úľavu takmer okamžite.

Aloe vera – prírodný liek na spálenú a suchú pokožku

Aloe vera je obľúbenou voľbou na liečbu spálenín od slnka.
Foto: shutterstock/Grisha Bruev

Aloe vera je obľúbenou voľbou na liečbu spálenín od slnka, pretože poskytuje okamžitú úľavu. Bolo vedecky dokázané, že pomáha pri hojení popálenín prvého a druhého stupňa, a nedávne štúdie preukázali, že aloe vera má protizápalové vlastnosti. Hoci sa dá kúpiť vo forme gélu, aloe vera sa dá ľahko aplikovať priamo z rastliny. Keď odrežete vetvičku, môžete vidieť gél vo vnútri.

Ovsené vločky sú ďalším prírodným liekom, ktorý má protizápalové vlastnosti – ideálne na zapálenú pokožku spálenú slnkom

Ovsené vločky sú ďalším prírodným liekom, ktorý má protizápalové vlastnosti.
Foto: pexels.com/Castorly Stock

Môžete si kúpiť zmes ovsených vločiek do kúpeľa alebo si ju vyrobiť doma. Jednu až dve šálky celých ovsených vločiek vložte do kuchynského robota a rozmixujte na jemný prášok. Napustite studenú vodu a rozmixované ovsené vločky vmiešajte do vody vo vani. Voda by mala mať mliečne bielu farbu. Ponorte sa do vane na 15 minút a potom si osušte pokožku.

Čaj je spôsob našich babičiek na spáleniny od slnka

Čaj je spôsob našich babičiek na spáleniny od slnka.
Foto: shutterstock.com/Aleksandrs Samuilovs

Podobne ako vilín, aj čaj obsahuje prirodzene sa vyskytujúce triesloviny a antioxidanty, ktoré môžu zmierniť príznaky spálenia slnkom. Môžete použiť akýkoľvek druh čaju. Čierny čaj má však vyššie množstvo trieslovín a zelený čaj sa považuje za najviac upokojujúci. Namočte látku alebo vatový tampón do uvareného čaju, ktorý bol vychladnutý, a použite ho na spáleninu, aby ste zmiernili príznaky a opuch.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Päť vecí, ktoré netreba robiť s mokrými vlasmi. Budú vyzerať hrozne

Najväčší letný hriech v starostlivosti o pleť? Následky budú nepríjemné. Pupienky zaručené

The post Tieto produkty neutralizujú spálenie od slnka. Pocítite úľavu a jeden z nich vás prekvapí appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie