Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Tieto rastliny môžete vysádzať aj v júni. Ani neskorý termín im nezabráni v bujnom raste

8.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/PeopleImages.com – Yuri A). Panuje názor, že všetky plodiny by sa mali založiť skoro na jar. Nič nemôže byť ďalej od pravdy, pretože so správnymi záhradníckymi znalosťami to dokážete robiť po väčšinu roka. Čo možno vysádzať v júni? Je to ideálny čas na začatie pestovania niektorých jedlých a okrasných […]
Menej ako 1 min. min.

8.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/PeopleImages.com – Yuri A).

Panuje názor, že všetky plodiny by sa mali založiť skoro na jar. Nič nemôže byť ďalej od pravdy, pretože so správnymi záhradníckymi znalosťami to dokážete robiť po väčšinu roka. Čo možno vysádzať v júni? Je to ideálny čas na začatie pestovania niektorých jedlých a okrasných rastlín.

Čo možno vysádzať v júni?
Foto: shutterstock/PeopleImages.com – Yuri A

Mnohé rastliny potrebujú teplú pôdu, aby mohli správne klíčiť a rásť. Preto je neskorá jar ideálny čas na založenie záhradky s týmito odrodami. Umožnia vám vychutnávať si čerstvé ovocie alebo zeleninu počas celého leta a dokonca až do jesene. Ak chcete záhrade dodať estetický nádych, oplatí sa vysadiť aj farebné kvety. Zistite, ktoré sú na to najvhodnejšie.

Čo je najlepšie sadiť v júni? Táto zelenina a ovocie milujú letné teploty

Pestovanie ovocia a zeleniny v lete sa prakticky nelíši od toho, ktoré začínate na jar. Pred výsevom rastlín musíte správne pripraviť pôdu, potom sa postarať o zavlažovanie, mulčovanie a ochranu pred škodcami. Šalát a špenát sú ideálne na júnový výsev. Musíte si uvedomiť, že ich rovnomerným zalievaním sa vyhnete horkej chuti listov. Reďkovkám sa darí aj pri vyšších teplotách. Vďaka tomu, že rýchlo rastie, sa môžete tešiť na chrumkavú zeleninu už po troch týždňoch. V lete sa oplatí začať pestovať aj zelenú fazuľu, uhorky, červenú repu a kaleráb.

V júni môžete vysadiť šalát, špenát, reďkovku, zelenú fazuľku, uhorky, červenú repu a kaleráb.
Foto: shutterstock/watcharin wimanjaturong

Nielen zelenina je vhodná na neskoré pestovanie. Existuje skupina ovocia, ktorému sa darí aj v júnových podmienkach. Musíte dbať na výber sadeníc s vyvinutým koreňovým systémom. Maliny, jahody a ostružiny vysádzajte na záhony s dostatočnými rozostupmi a zabezpečte ich zalievanie každý večer. Čučoriedkam sa bude dariť aj v zemi, ak má pôda kyslé pH a je pokrytá kôrou.

Čo môžete zasadiť v júni? Kvety na výzdobu záhrady

Jún je ten správny mesiac na výsadbu kvetov. Ak chcete do svojej záhrady vdýchnuť život, zasaďte astry. Pestujú sa v mnohých farbách, takže si môžete vybrať odtiene, ktoré chcete mať na záhonoch. Sadenice umiestnite na dobre premočené miesto do zeme. V prípade sucha zabezpečte pravidelné a výdatné zalievanie. Kapucínky sú tiež výbornou voľbou do letnej záhrady. Vďaka svojej intenzívnej oranžovej farbe budú na záhonoch vyzerať nádherne. Výsev by sa mal uskutočniť na plochu, kde bude ľahký čiastočný tieň, pričom medzi rastlinami treba dodržať 30 cm odstup.

Astry kvitnú podľa druhu od konca leta až do prvých mrazov.
Foto: shutterstock/Natalia Greeske

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Vaša zelenina bude rásť oveľa rýchlejšie. Stačí len pár šišiek

Nalejte vodu a postriekajte. Po škodcoch ani hubách nezostanú žiadne stopy. 2 zložky, miniete menej ako 4 eurá

The post Tieto rastliny môžete vysádzať aj v júni. Ani neskorý termín im nezabráni v bujnom raste appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie