Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Tieto rastliny musíte zasadiť v apríli. Nezabudnite je posledný čas

Marec bol mesiacom veľkého upratovania. Mali sme čas pripraviť pôdu, upratať pozemok a ostrihať rastliny. Na druhej strane apríl, skutočný začiatok jari je ideálnym časom na výsadbu. Apríl je v záhradníckom kalendári veľmi dôležitý mesiac. Práve teraz môžeme začať vysádzať väčšinu zeleniny. Pre niektoré rastliny je to posledný čas, kedy ich môžeme zasadiť do zeme. […]
2 min.

Marec bol mesiacom veľkého upratovania. Mali sme čas pripraviť pôdu, upratať pozemok a ostrihať rastliny. Na druhej strane apríl, skutočný začiatok jari je ideálnym časom na výsadbu.

Apríl je v záhradníckom kalendári veľmi dôležitý mesiac. Práve teraz môžeme začať vysádzať väčšinu zeleniny. Pre niektoré rastliny je to posledný čas, kedy ich môžeme zasadiť do zeme.

Čo musíme zasadiť v apríli?

Jar je v záhrade jednoznačne najrušnejším obdobím. Práve v tomto období sa musíme venovať výsadbe plodín. Apríl je poslednou chvíľou na vysadenie niektorých druhov zeleniny. Ak ich chcete mať vo svojej záhrade, nezostáva už veľa času.

V prípade sadeníc musíme vysiať najmä baklažán. Je to tiež posledný čas na výsadbu bôbov. Zníži sa tak pravdepodobnosť napadnutia voškami. Apríl je tiež poslednou chvíľou na výsadbu cesnaku a výsev papriky. Okrem toho sa oplatí vysadiť paradajky, aby bola úroda určite bohatá.

Apríl je tiež posledný čas na výsadbu sadeníc. Oplatí sa začať vysádzať aj sadenice cviklovej zeleniny. Môžeme sa pustiť do výsevu tekvíc, cukiet a dokonca aj melónov. Čo ešte môžeme zasadiť v apríli?

Nezabudnite na tieto rastliny v apríli

V apríli môžeme vysievať aj kapustovú zeleninu. Je to ideálny čas na výsadbu kapusty, brokolice, ružičkového kelu, karfiolu a tiež kel. Skutočný začiatok jari je na dosah ruky. V záhradníckom kalendári je ešte niekoľko rastlín, ktoré treba zasiať.

Teraz môžeme vysádzať reďkovky. Okrem toho sa oplatí postarať sa o červenú repu, ktorá miluje spoločnosť reďkoviek. Okrem toho môžeme pomaly vysievať kôpor, mrkvu a petržlen.

Aj keď je v apríli naozaj teplo, niektoré rastliny ešte nie sú pripravené. S výsadbou ktorej zeleniny ešte musíme počkať? Výsadbu rastlín, ktoré skutočne milujú vysoké teploty, je lepšie odložiť na neskorší koniec mesiaca.

Tieto rastliny musia ešte počkať

Apríl nie je posledným mesiacom na výsev rastlín. Mnohé druhy zeleniny sa skutočne oplatí vysadiť práve teraz, ale s inými musíme ešte počkať. Ak uvažujete o výsadbe týchto plodín teraz, pozorne sledujte počasie.

V apríli bude riskantné zasiať fazuľu priamo do zeme. Je lepšie pripraviť si sadenice alebo počkať do mája. Podobná situácia je aj v prípade batátov. Túto zeleninu je oveľa lepšie vysadiť budúci mesiac.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie