Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Tieto rastliny odpudzujú slimáky. Vysejte ich do záhrady a škodcovia vám nezničia úrodu

13.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Tomasz Klejdysz). Vedeli ste, že existujú rastliny, ktoré odpudzujú slimáky? Ak ich vysievate na záhrade v blízkosti plodín, škodcovia sa k nim určite nedostanú, a tak na vašom pozemku nespôsobia žiadne škody. Preto dlho neváhajte, jednoducho tieto druhy vysaďte, a ak to nepomôže, pripravte si domáci postrek proti slimákom, […]
Menej ako 1 min. min.

13.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Tomasz Klejdysz).

Vedeli ste, že existujú rastliny, ktoré odpudzujú slimáky? Ak ich vysievate na záhrade v blízkosti plodín, škodcovia sa k nim určite nedostanú, a tak na vašom pozemku nespôsobia žiadne škody. Preto dlho neváhajte, jednoducho tieto druhy vysaďte, a ak to nepomôže, pripravte si domáci postrek proti slimákom, aby ste sa ich zbavili raz a navždy.

Vedeli ste, že existujú rastliny, ktoré odpudzujú slimáky?
Foto: shutterstock.com/Tomasz Klejdysz

S jarou sa do slovenských záhrad dostali celé mraky bezulitných (nahých) slimákov, ktoré môžu zničiť kvety aj užitočné rastliny. Sú nepríjemné. Nemusíte však používať chemikálie, aby ste sa ich zbavili.

Jednotlivé druhy môžete chytať ručne. Pri väčšom probléme je však lepšie použiť domáci postrek a preventívne vysadiť na pozemku niekoľko druhov rastlín, ktoré slimáky odpudzujú. Ak ich vysadíte, škodcovia sa zľaknú a už nebudú chcieť vstúpiť na vaše územie.

Slimáky sa živia v záhradách a masovo ničia úrodu. Nerobia to bezdôvodne

Nahé slimáky prichádzajú do záhrad hľadať úkryt a… potravu. Jedia všetko (aj iné mäkkýše), ale najradšej majú mladé výhonky užitočných rastlín, malín, jahôd a mrkvy.

Milujú aj paradajky a kapustové listy, na ktorých zvyčajne zanechávajú stopy slizu a diery. Môžu tiež poškodiť korene zeleniny, takže už nie je vhodná na konzumáciu.

Existujú rastliny, ktoré odpudzujú slimáky. Vysejte ich a škodcovia vám nezničia úrodu

Ešte tento rok vysadíte rastliny odpudzujúce slimáky, aby ste sa týmto škodcom vyhli. Na ich účinné odradenie sa oplatí vysadiť niekoľko rôznych druhov, vrátane funky, mydlice a materinu dúšku.

Na tento účel sa dobre hodia aj tieto rastliny: majoránka, šalvia, horčica, tymián, harmanček alebo…. cibuľa, ako aj niektoré druhy aksamietnice (ktoré nevydávajú typickú vôňu týchto kvetov).

Vyrobte si tento domáci sprej proti slimákom a škodcovia už nebudú problém

Domáci postrek proti slimákom vám pomôže rýchlo vyhnať týchto škodcov z vašich plodín. Rozdrvte cibuľku cesnaku a zalejte ju 0,5 litra teplej vody. Potom prípravok zakryte a nechajte ho pôsobiť cez noc. Ráno ho sceďte a nalejte do fľaše s rozprašovačom. Používajte ako preventívne opatrenie a vždy, keď sa slimáky a ulitníky začnú vo vašej záhrade živiť.

Domáci postrek proti slimákom vám pomôže rýchlo vyhnať týchto škodcov z vašich plodín.
Foto: shutterstock/Potanna

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Útočia na vašu záhradu slimáky a vošky? Tento jednoduchý trik ich odstráni raz a navždy

Slimáky a vošky sa budú držať ďalej od vašej záhrady. Super patent

The post Tieto rastliny odpudzujú slimáky. Vysejte ich do záhrady a škodcovia vám nezničia úrodu appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie