Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Tieto rastliny sú peniaze vyhodené do vzduchu. V obchode vyzerajú nádherne. Na parapete rýchlo zvädnú

14.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Daria Minaeva). Mnohí ľudia pestujú rastliny v kvetináčoch na okenných parapetoch. Vyzerajú krásne a mnohé z nich čistia vzduch a produkujú kyslík. Niektoré kvety je však lepšie nekupovať, pretože hoci sú v obchode úžasné, po príchode domov rýchlo chradnú a vädnú. Ktoré rastliny nekupovať na parapet?Foto: shutterstock/Daria Minaeva Niekedy […]
Menej ako 1 min. min.

14.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Daria Minaeva).

Mnohí ľudia pestujú rastliny v kvetináčoch na okenných parapetoch. Vyzerajú krásne a mnohé z nich čistia vzduch a produkujú kyslík. Niektoré kvety je však lepšie nekupovať, pretože hoci sú v obchode úžasné, po príchode domov rýchlo chradnú a vädnú.

Ktoré rastliny nekupovať na parapet?
Foto: shutterstock/Daria Minaeva

Niekedy rastliny odumierajú napriek správnej starostlivosti. Pri kúpe kvetov do domácnosti mnohí z nás navrhujú krásny vzhľad, ale niektoré druhy nie sú najlepšou voľbou. Na pultoch obchodov vyzerajú nadpozemsky, ale po príchode domov vydržia len niekoľko dní.

Ktorým rastlinám sa vyhnúť? Tieto druhy vyzerajú krásne, ale rýchlo chradnú. Radšej ich nekupujte

Zlou voľbou by bola palma areka. Je to krásna rastlina s malými listami, ale keď ju prinesiete z obchodu, listy často zožltnú a zhnednú. Podobne je to aj s orchideou vanda. Je náročná na pestovanie a ani skúsení záhradníci si s ňou nemusia poradiť. Neodporúča sa ani kupovať medinilu, pretože niekedy kvety doma zvädnú a opadajú a celá rastlina začne odumierať.

Medinilla obľubuje vysokú vzdušnú vlhkosť, ktorú zabezpečíte sprejovaním lístkov alebo elektrickým zvlhčovačom.
Foto: shutterstock/nnattalli

Rastliny v domácnosti zlepšujú nielen jej vzhľad, ale aj našu pohodu. Existujú však druhy, ktorým je lepšie sa vyhnúť, pretože neprospievajú vášmu zdraviu. Dífenbachia a filodendron obsahujú jedovatú šťavu a pri kontakte s pokožkou môžu spôsobiť podráždenie, opuch a pálenie očí. Vianočnu ružu, muehlenbeckiu, alokáziu a syngónium sa tiež neoplatí pestovať v byte.

Aké sú najzdravšie kvety v dome? Tieto rastliny môžete bez obáv držať na parapete. Vyzerajú krásne a majú zdraviu prospešné vlastnosti

Dobrou voľbou pre domácnosť je aloe vera, ktorá sa ľahko pestuje a má liečivé vlastnosti. Čoraz častejšie pestujeme aj paprade. Tieto rastliny výborne čistia vzduch a listy vylučujú éterické oleje, ktoré zlepšujú kvalitu spánku. Obľúbenými kvetmi na pestovanie v bytoch sú aj dracény, lopatkovce, tilandsie, kaktusy a monstery.

Tillandsie umiestnite na miesto s rozptýleným svetlom.
Foto: shutterstock/NEW_AUGUST

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Pozor, zabíja rastliny v kvetináčoch. Mnohí z nás robia túto chybu

Máte problémy so spánkom? Možno máte v spálni tieto kvety

The post Tieto rastliny sú peniaze vyhodené do vzduchu. V obchode vyzerajú nádherne. Na parapete rýchlo zvädnú appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie