Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Tieto rastliny zbavia vašu kúpeľňu plesní. Okrem toho zdobia interiér a ľahko sa pestujú

27.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Kattecat). Ak chcete predísť tomuto potenciálne nákladnému problému, stačí zasadiť jednu z troch „čistiacich“ izbových rastlín. Je to jednoduchšie, ako si myslíte, a funguje to. Ktoré rastliny sa hodia do kúpeľne?Foto: shutterstock/Kattecat Prevencia je takmer vždy lepšia ako liečba, preto odborníci odporúčajú zvážiť umiestnenie jednej z týchto nádherných rastlín […]
Menej ako 1 min. min.

27.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Kattecat).

Ak chcete predísť tomuto potenciálne nákladnému problému, stačí zasadiť jednu z troch „čistiacich“ izbových rastlín. Je to jednoduchšie, ako si myslíte, a funguje to.

Ktoré rastliny sa hodia do kúpeľne?
Foto: shutterstock/Kattecat

Prevencia je takmer vždy lepšia ako liečba, preto odborníci odporúčajú zvážiť umiestnenie jednej z týchto nádherných rastlín v kvetináči v kúpeľni, pretože majú schopnosť odstraňovať vlhkosť a „čistiť“ vzduch. Nielen to, ale sú aj nádherným doplnkom každej domácnosti a pomôžu vytvoriť v kúpeľni pokojnú a relaxačnú atmosféru.

Brečtan popínavý skvele bojuje proti plesniam a nepríjemnému zápachu v kúpeľni

V prvom rade by ste mali do kúpeľne pridať brečtan popínavý, ktorý má vďaka svojim silným čistiacim vlastnostiam schopnosť zbaviť sa takmer 80 percent plesní vo vzduchu. Uprednostňujú umiestnenie na pomerne svetlom mieste, a ak budete udržiavať pôdu vlhkú pravidelným zalievaním, bude sa im u vás doma dariť.

Brečtan má schopnosť čistiť vzduch od plesní.
Foto: shutterstock/ArtBackground

Lopatkovec má vynikajúci účinok na plesne a zápachy

Odborníci odporúčajú úžasný lopatkovec, ktorý dodá vášmu domovu pokojný a diskrétny pôvab – a zároveň čistí vzduch a zbavuje ho prebytočnej vlhkosti. Táto rastlina nie je vhodná pre domáce zvieratá, preto je najlepšie držať ju mimo ich dosahu a najlepšie sa jej bude dariť na tmavšom mieste mimo priameho, jasného slnečného svetla. Vo všeobecnosti je nenáročná na údržbu, ale dbajte na to, aby táto rastlina nebola nadmerne zalievaná a namiesto toho polievajte striedmo.

Lopatkovec zbavuje vzduch nadbytočnej vlhkosti.
Foto: shutterstock/Alsu Kanyusheva

Bostonská papraď je ideálnou rastlinou do kúpeľne. Čistí vzduch

Treťou rastlinou, ktorú odporúčajú odborníci, je nádherná bostonská papraď s jemnými stále zelenými listami a jedinečnou schopnosťou odvádzať vlhkosť zo vzduchu. Táto rastlina nepreferuje priame slnečné svetlo, ale napriek tomu potrebuje nepriame svetlo a je vynikajúcou voľbou pre začínajúcich rodičov rastlín.

Bostonská papraď sa pre svoje vlastnosti výborne hodí do kúpeľne.
Foto: shutterstock/New Africa

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Táto rastlina vysáva vlhkosť zo vzduchu ako vysávač. Postavte si ju na parapetu

Tieto rastliny môžete mať v kúpeľni. Zvládnu to aj bez svetla a budú krásnou dekoráciou

The post Tieto rastliny zbavia vašu kúpeľňu plesní. Okrem toho zdobia interiér a ľahko sa pestujú appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie