Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Tieto zelené hnojivá zvýšia úrodu ríbezlí a všetkých ovocných stromov. Treba ich však zasiať už teraz na jeseň

Mnoho skúsených záhradníkov praktizuje siatie zeleného hnojenia pod kríky bobuľového ovocia a ovocné stromy teraz na jeseň. Dnes vám poviem o hlavných výhodách takéhoto výsevu. Je veľmi dobré zasiať zelené hnojenie okolo kmeňov mladých stromov, najmä južnejších odrôd. Takéto stromy s vysokou pravdepodobnosťou v zime zamrznú, ale zelené hnojenie zasiate na jeseň poslúži ako výborný […]
Menej ako 1 min. min.

Mnoho skúsených záhradníkov praktizuje siatie zeleného hnojenia pod kríky bobuľového ovocia a ovocné stromy teraz na jeseň. Dnes vám poviem o hlavných výhodách takéhoto výsevu.

Je veľmi dobré zasiať zelené hnojenie okolo kmeňov mladých stromov, najmä južnejších odrôd. Takéto stromy s vysokou pravdepodobnosťou v zime zamrznú, ale zelené hnojenie zasiate na jeseň poslúži ako výborný zachytávač snehu a mrazu.

Takýto zelený koberec okolo kríkov a stromov pomáha mladým stromom prežiť zimu a zvyšuje pravdepodobnosť nezamrznutia až o 90%.

Mimochodom, zelené hnojenie treba zasiať veľmi husto a pôdu v okruhu kmeňa stromu je lepšie najskôr prekopať do výšky lopaty a nakypriť hrabľami.

Druhou výhodou zeleného hnojenia pre kríky a stromy je nasýtenie pôdy v kmeni stromu živinami, čo sa priaznivo prejaví na celkovej úrode.

Zelené hnojenie okolo stromov má aj ďalší dôvod – je to estetické. Zelené hnojenie, najmä v mladom veku, pripomína trávnik a kmene stromov vyzerajú veľmi krásne. Zelené hnojenie vytláča aj burinu, čo je tiež obrovské plus.

Pôda po plodinách určených na zelené hnojenie sa na jar ukáže ako uvoľnená a úrodná, korene stromov a kríkov dostanú kyslík a výživu v správnom množstve, čím sa zvýši úroda.

Aké zelené hnojenie mám zasiať pod hrušky, jablone, ríbezle a egreše? Toto sú najlepšie plodiny: vika, facélia, horčica, reďkev olejná, ďatelina.

Môžete ich siať samostatne, ale ešte lepšie je semená týchto zelených hnojív zmiešať dohromady.

The post Tieto zelené hnojivá zvýšia úrodu ríbezlí a všetkých ovocných stromov. Treba ich však zasiať už teraz na jeseň appeared first on Šikovník.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie