Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Tipy proti krtkom v záhrade. Vyskúšajte ich a vyhnú sa tej vašej oblúkom

23.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe(Foto: shutterstock.com/Simon Kovacic). Krtkovia sú očarujúce tvory, ktoré, žiaľ, dokážu zničiť záhradu v okamihu. Vyhrabávaním tunelov narúšajú koreňový systém rastlín, čo vedie k ich slabému rastu a dokonca k úhynu. Ako sa zbaviť týchto malých škodcov bez toho, aby ste ublížili im alebo životnému prostrediu? Tu je niekoľko osvedčených tipov. Ako […]
Menej ako 1 min. min.

23.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe(Foto: shutterstock.com/Simon Kovacic).

Krtkovia sú očarujúce tvory, ktoré, žiaľ, dokážu zničiť záhradu v okamihu. Vyhrabávaním tunelov narúšajú koreňový systém rastlín, čo vedie k ich slabému rastu a dokonca k úhynu. Ako sa zbaviť týchto malých škodcov bez toho, aby ste ublížili im alebo životnému prostrediu? Tu je niekoľko osvedčených tipov.

Ako sa zbaviť krtka bez toho, aby ste mu ublížili?
Foto: shutterstock.com/Simon Kovacic

S príchodom jari, keď sa začne zvyšovať teplota, sa dážďovky prebúdzajú zo zimného spánku. To je signál pre krtkov, ktorí sa týmito bezstavovcami živia, aby ich začali loviť. Napriek svojej malej veľkosti dokáže krtko denne vyhrabať tunely dlhé až 15 m a tým vytvoriť charakteristické kopce.

Hoci sa krt často považuje za škodcu, nie je ním v plnom zmysle slova. V skutočnosti je krt kľúčový prvok ekosystému, ktorý kontroluje populácie dážďoviek, roztočov a malých hlodavcov. Napriek tomu pre nadšencov záhradkárčenia predstavujú charakteristické krtčie kopy v záhrade veľkú výzvu.

Ako teda môžete tento problém riešiť humánne? Existujú metódy, ktoré krtka prinútia opustiť vašu záhradu bez toho, aby ste museli prijať drastické opatrenia. Kľúčom k úspechu je pochopiť, čo krtko neznáša.

Ako sa zbaviť krtka vo vašej záhrade?

Krtkovia neznášajú hlasné zvuky, vibrácie ani niektoré charakteristické pachy. Poznáme účinný spôsob na vyhnanie krtka zo záhrady. Stačí, ak do nádoby nalejete cmar. Krtko túto vôňu neznáša. Čo ešte môže byť účinné? Rozdrvená cesnaková cibuľka a citrón sú vône, ktoré sú pre krtka tiež veľmi nepríjemné.

Vybrácie spôsobené vetrom budú pre krtka neznesiteľné.
Odpudzovač krtkov vyrobený z plastovej PET fľaše. Foto: shutterstock/moomin201

Ďalšou osvedčenou metódou je použitie zvukového repelentu. Stačí do zeme zapichnúť dlhú tyč a na ňu položiť prázdnu plastovú fľašu alebo kovovú plechovku. Vibrácie vytvárané vetrom budú pre krtka neznesiteľné, čo ho prinúti opustiť danú oblasť.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Namočte a vložte do krtinca. Ako vyhnať krtka zo záhrady?

Namiesto toho, aby ste ho vyhodili, zakopte ho v záhrade. Krtko sa z nej dostane čo najskôr

The post Tipy proti krtkom v záhrade. Vyskúšajte ich a vyhnú sa tej vašej oblúkom appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie