Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Tiramisu so sicílskym nádychom. Pasta Queen sa podelila o recept na svoj obľúbený dezert

05.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: instagram.com/the_pastaqueen). Na sociálnych sieťach žena známa ako Pasta Queen sa podelila o svoj recept na tiramisu so sicílskymi pistáciami, ktorý si za dva dni získal takmer 165-tisíc lajkov. Nadia Caterina Munno, ktorá vystupuje pod pseudonymom Pasta Queen, neuveriteľným spôsobom rozpráva o príprave svojho obľúbeného dezertu. Sicílske pistáciové Tiramisu podľa […]
Menej ako 1 min. min.

05.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: instagram.com/the_pastaqueen).

Na sociálnych sieťach žena známa ako Pasta Queen sa podelila o svoj recept na tiramisu so sicílskymi pistáciami, ktorý si za dva dni získal takmer 165-tisíc lajkov. Nadia Caterina Munno, ktorá vystupuje pod pseudonymom Pasta Queen, neuveriteľným spôsobom rozpráva o príprave svojho obľúbeného dezertu.

Sicílske pistáciové Tiramisu podľa receptu Pasta Queen.
Foto: instagram.com/the_pastaqueen

Sicílske pistácie chránené označením DOP sú originálnou talianskou pochúťkou rastúcou na úpätí Etny. Používajú sa na prípravu lahodnej krémovej zmrzliny a ich bohatá vôňa bude skvelou prísadou do cestovín alebo rizota. Pasta Queen zmenila klasický recept na tiramisu pridaním týchto lahodných orieškov.

Sicílske pistáciové Tiramisu podľa receptu Pasta Queen

Ingrediencie:

3 veľké vajcia alebo 4 malé,

500 g syra mascarpone,

100 g práškového cukru,

lúpané, surové, nesolené pistácie,

200 ml espressa,

300 g piškót Savoiardi alebo Lady Fingers.

Príprava tiramisu krok za krokom:

Ošúpané pistácie opražíme na panvici a potom ich rozmixujeme do hladka.

Vajcia rozbijeme do misky a oddelíme žĺtka, potom k žĺtkom pridáme práškový cukor, syr mascarpone a rozmixované pistácie a zakaždým premiešame do hladka.

Z bielkov vyšľaháme penu, potom ju pridáme k zmesi, tentoraz všetky ingrediencie spojíme lyžičkou a jemne premiešame.

Krém prikryte a vložte do chladničky, kým si pripravíte kávu. Taliani pripravujú espresso v mokka kávovare, ak ho nemáte, uvarte si kávu tradične.

Kávu nalejte do misky a počkajte, kým vychladne.

Medzitým si v mažiari rozdrvíme pistáciové semienka a pomocou nich ozdobíme tiramisu.

Na dno formy dáme tenkú vrstvu krému, každú piškótu namáčame zvlášť do kávy a natesno ich poukladáme na krém, prikryjeme ďalšou vrstvou krému a posypeme rozdrvenými pistáciami.

Potom sušienky opäť namáčame do kávy a rovnakým spôsobom poukladáme na krém. Nakoniec nanesieme poslednú vrstvu krému a celé to posypeme rozdrvenými pistáciami.

Formu prikryjeme potravinovou fóliou a dáme do chladničky asi na dve až tri hodiny. Podľa Pasta Queen je najlepšie nechať tiramisu štyri hodiny v chladničke.

Pár slov o pistáciách

Sú jedným z najstarších kultúrnych druhov rastlín na svete. Zelené pistácie, nazývané aj oriešky šťastia, sú známe už od staroveku. Pozitívny vplyv konzumácie týchto orechov na naše zdravie bol vedecky dokázaný. Obsahujú veľa živín vrátane draslíka, zinku a horčíka.

Pistácie z oblasti Bronte na Sicílii sa vyznačujú podlhovastým tvarom a ich škrupiny sú intenzívne fialové, zatiaľ čo olúpané sú svetlozelené. Hoci tieto pistácie dostať aj na Slovensku, ich nákup môže byť však náročný alebo drahý. Tieto pistácie sa vyznačujú jemnosťou a ľahšie sa poškodia, na rozdiel napríklad od lieskových alebo vlašských orechov. Ak sa nám ich však podarí kúpiť, oplatí sa vyskúšať vynikajúci recept na tradičný taliansky dezert tiramisu na sicílsky spôsob, o ktorý sa podelila slávna kráľovná cestovín Pasta Queen v príspevku na svojom instagramovom profile, ktorý má viac ako 3,6 milióna videní.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Taliani sa pri pohľade na tento dezert chytia za hlavu. Slováci budú vo vytržení.

Letná sladkosť bez cukru? Moja mama mi povedala tento spoľahlivý recept. Deti ju milujú!

The post Tiramisu so sicílskym nádychom. Pasta Queen sa podelila o recept na svoj obľúbený dezert appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie