Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Tisíce ľudí vo Francúzsku protestovali proti krajnej pravici

Tisíce ľudí vo Francúzsku v nedeľu večer demonštrovali proti vzostupu krajnej pravice po tom, čo v prvom kole predčasných parlamentných volieb na základe predbežných výsledkov vedie strana Národné združenie (RN) Marine Le Penovej. Informuje o tom agentúra DPA. Protestujúci sa zhromaždili na parížskom Námestí Republiky po výzve na demonštrácie novej ľavicovej aliancie. Na proteste sa […]
Menej ako 1 min. min.

Tisíce ľudí vo Francúzsku v nedeľu večer demonštrovali proti vzostupu krajnej pravice po tom, čo v prvom kole predčasných parlamentných volieb na základe predbežných výsledkov vedie strana Národné združenie (RN) Marine Le Penovej. Informuje o tom agentúra DPA.

Protestujúci sa zhromaždili na parížskom Námestí Republiky po výzve na demonštrácie novej ľavicovej aliancie. Na proteste sa podľa DPA zúčastnili aj poprední ľavicoví politici.

Zhromaždenia a protestné pochody sa konali aj v mestách Nantes, Dijone, Lille a Marseille.

Ani jediný hlas. Francúzsky premiér vyzval, aby ľudia v druhom kole nevolili Národné združenie

V Lyone, treťom najväčšom meste Francúzska, údajne došlo k potýčkam medzi demonštrantmi a políciou, uvádza DPA s odolaním na francúzske médiá. Policajti boli údajne zasiahnutí fľašami a zábavnou pyrotechnikou.

Francúzska krajne pravicová strana RN získala v nedeľnom prvom kole približne 34 percent hlasov. Na druhom mieste sa umiestnila ľavicová koalícia Nový ľudový front (NFP) s približne 29 percentami. Tretie miesto predbežne patrí centristickému bloku prezidenta Emmanuela Macrona, ktorý podporilo 20,5 percenta až 23 percent voličov.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie