Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Títo Slováci dostanú od štátu viac peňazí. Niektorí až cez 800 eur!

Od 1. júla sa mnohým opatrovateľom na Slovensku zlepší finančná situácia. Jozef Mihál informoval na sociálnych sieťach o výraznom zvýšení opatrovateľských príspevkov. Zvýšenie príspevkov Pri opatrovaní jednej osoby s ťažkým zdravotným postihnutím (ŤZP) sa príspevok zvýši z doterajších 569 eur na 615,50 eur. Opatrovatelia, ktorí sa starajú o dve a viac ŤZP osôb, dostanú namiesto […]
Menej ako 1 min. min.

Od 1. júla sa mnohým opatrovateľom na Slovensku zlepší finančná situácia. Jozef Mihál informoval na sociálnych sieťach o výraznom zvýšení opatrovateľských príspevkov.

Zvýšenie príspevkov

Pri opatrovaní jednej osoby s ťažkým zdravotným postihnutím (ŤZP) sa príspevok zvýši z doterajších 569 eur na 615,50 eur. Opatrovatelia, ktorí sa starajú o dve a viac ŤZP osôb, dostanú namiesto 757 eur po novom 818,60 eur.

Zlepšenie pre dôchodcov

„Čo je veľmi dôležité, tieto sumy dostanú aj opatrovatelia dôchodcovia – poberatelia starobných dôchodkov, predčasných starobných dôchodkov, invalidných dôchodkov a výsluhových dôchodkov. Doteraz poberali výrazne nižšie sumy,“ upozornil Mihál.

Ďalšie dobré správy

Opatrovateľský príspevok sa zvýši o 100 eur mesačne, ak je opatrovanou osobou jedno alebo viacero nezaopatrených detí. „Novinkou je, že toto zvýšenie patrí aj opatrovateľovi, ktorý má príjem v zamestnaní alebo poberá dôchodok,“ dodal Mihál.

Ak má opatrovateľ zamestnanie, hranica príjmu sa zvýši na 2,5-násobok sumy životného minima. Od 1. júla 2024 môže mať príjem (hrubá mzda mínus daň a odvody) až do výšky 684 eur, namiesto doterajších 537 eur.

Tieto pozitívne zmeny prinesú mnohým slovenským rodinám potrebnú finančnú úľavu a podporu, čím sa zlepší kvalita života opatrovateľov aj opatrovaných osôb.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie