Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

To, čo som si doniesla z dovolenky v Taliansku, nebol magnet, ale recept na domácu mozzarellu z troch ingrediencií

12.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/Peggychoucair). Recept na domácu mozzarellu privezenú priamo z Talianska zmenil moje každodenné varenie. Pripravujem lahodný, mliečny syr len z troch ingrediencií. Výsledkom je, že všetky jedlá obohatené o túto prísadu chutia lahodne. Recept na domácu mozzarellu privezenú priamo z Talianska zmenil moje každodenné varenie.Foto: Pixabay/Peggychoucair Mozzarella často končí v […]
Menej ako 1 min. min.

12.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/Peggychoucair).

Recept na domácu mozzarellu privezenú priamo z Talianska zmenil moje každodenné varenie. Pripravujem lahodný, mliečny syr len z troch ingrediencií. Výsledkom je, že všetky jedlá obohatené o túto prísadu chutia lahodne.

Recept na domácu mozzarellu privezenú priamo z Talianska zmenil moje každodenné varenie.
Foto: Pixabay/Peggychoucair

Mozzarella často končí v našich nákupných košíkoch. Slávny taliansky syr si však môžete ľahko vyrobiť aj vo vlastnej kuchyni. Stačí sa však zásobiť len troma produktami. Nižšie uvedený recept bude užitočný pre všetkých milovníkov vynikajúcich šalátov, cestovín, sendvičov a pizze.

Legendárny taliansky syr podľa domácej receptúry. Potrebujete iba tri produkty

Domáca mozzarella má rovnakú chuť a konzistenciu ako výrobok z obchodu. Jemne krémová, mäkká gulička poslúži na obohatenie mnohých jedál v talianskom štýle. Na jej prípravu potrebujete plnotučné mlieko (aspoň 3,2%), biely ocot a trochu nejodizovanej soli.

Od získania autentického syra priamo z regiónu Kampánia vás delí niekoľko jednoduchých krokov. Hoci sa tam vyrába na báze čerstvého byvolieho mlieka, nič vám nebráni použiť kravskú náhradu dostupnú v našich supermarketoch.

Ingrediencie:

2 litre tučného mlieka,

125 ml vínneho octu,

1 čajová lyžička nejodovanej soli.

Recept na domácu mozzarellu. Spôsob prípravy

Začnite tým, že mlieko nalejete do hrnca s dosť hrubým dnom. Zahrejte ho na strednom ohni. Je dôležité kontrolovať teplotu kvapaliny. Keď dosiahne 46 stupňov Celzia, znížte výkon horáka a do hrnca nalejte vínny ocot. Obe ingrediencie zmiešame a potom hrniec odstavíme z ohňa.

Ocot a mlieko sa v tomto bode začnú zrážať. Všetko dôkladne premiešajte, až kým nezbadáte na povrchu hrudky a srvátku. Hrniec prikryte a odstavte asi pol hodiny. Po uplynutí tejto doby oddeľte srvátku od syra pomocou sitka. Prebytočnú tekutinu môžete vytlačiť aj lyžičkou. V ďalšom kroku z neho vytvarujte guľu. Srvátku dáme do hrnca, zohrejeme na 70 stupňov Celzia a pridáme lyžičku soli.

Teplú zmes nalejeme na tvarohovú guľku a necháme chvíľu podkysnúť. Nakoniec ho vyberieme, vytlačíme prebytočnú tekutinu a na chvíľu vložíme do misky so studenou vodou. Domáca mozzarella je pripravená! Pokojne ju pridajte do svojich obľúbených jedál v talianskom štýle. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Využite sezónne ovocie a pripravte zabudnuté socialistické jedlo. Recept je triviálne jednoduchý          

Recept na čučoriedkové buchty poznám od svojej babičky – robila tie najlepšie

The post To, čo som si doniesla z dovolenky v Taliansku, nebol magnet, ale recept na domácu mozzarellu z troch ingrediencií appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie