Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

To je jediný spôsob, ako zachrániť vaše rastliny. Zmiešajte obe zložky a postriekajte. Škodcovia sami odpadnú z listov

18.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Aby ste sa zbavili škodcov, nemusíte letieť do záhradníctva a míňať peniaze za drahé prípravky. Domáce prostriedky proti voškám na kvetoch v kvetináčoch sú rovnako účinné a oveľa lacnejšie. Aké sú prírodné metódy boja proti tomuto hmyzu? Aké sú prírodné metódy boja proti tomuto hmyzu?Foto: shutterstock/New Africa […]
Menej ako 1 min. min.

18.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa).

Aby ste sa zbavili škodcov, nemusíte letieť do záhradníctva a míňať peniaze za drahé prípravky. Domáce prostriedky proti voškám na kvetoch v kvetináčoch sú rovnako účinné a oveľa lacnejšie. Aké sú prírodné metódy boja proti tomuto hmyzu?

Aké sú prírodné metódy boja proti tomuto hmyzu?
Foto: shutterstock/New Africa

Aké sú domáce prostriedky proti voškám? Objavujú sa rovnako často na kvetoch v kvetináčoch ako na rastlinách v záhrade. Ak ste si všimli ich prítomnosť, radšej konajte rýchlo, pretože sa rýchlo množia. Ako sa ich zbavíte?

Aké sú účinné domáce prostriedky proti voškám na kvetoch v kvetináčoch? Len 20 g tohto prípravku vás účinne zbaví škodcov

Vošky sú hmyz z čeľade chrobákovitých. Vyznačujú sa okrúhlym alebo mierne pretiahnutým telom čiernej, bielej, hnedej alebo sivej farby. Sú malé, dlhé od 2 do 5 mm, ale ak napadli vaše rastliny, musíte rýchlo konať, pretože poškodzujú výhonky, listy a prenášajú aj choroby.

Ak ste si všimli ich prítomnosť, radšej konajte rýchlo, pretože sa rýchlo množia.
Foto: shutterstock/Mironmax Studio

Domáce prostriedky proti voškám na kvetoch v kvetináčoch sú rovnako účinné ako prípravky zakúpené v obchode. Proti týmto škodcom dobre funguje sprej z jedlej sódy a tekutiny na pranie. Táto zmes je protiplesňová, antibakteriálna a má ochranný účinok na rastliny. Bojuje nielen proti voškám, ale aj proti roztočom, pavúkovcom a belorítkam.

TIP: Čajovú lyžičku jedlej sódy rozpustite v dvoch litroch horúcej vody a potom odložte vychladnúť. Keď roztok vychladne, jednoducho pridajte niekoľko kvapiek prostriedku na pranie, premiešajte a postriekajte rastliny. Postrek by sa mal vykonávať raz týždenne.

Ako sa zbaviť vošiek? Vytiahnite ťažké zbrane a hmyz utečie

Vošky napádajú nielen črepníkové kvety, ale aj rastliny pestované v záhrade. Našťastie existuje niekoľko spôsobov, ako sa s týmto problémom vysporiadať. Používajte obľúbené prípravky a vošky sa k vášmu pozemku nepriblížia.

Jablčný alebo vínny ocot – do litra vody pridajte 100 ml octu a premiešajte. Prelejte do fľaše s rozprašovačom a postriekajte napadnuté rastliny.

Kôstku z avokáda – najprv ju vysušte na slnku a potom ju nastrúhajte. Do hrnca nalejte liter vody, pridajte získaný prášok a tri minúty povarte. Odstavte na približne 12 hodín, po uplynutí tohto času zrieďte v piatich litroch vody a postriekajte.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Ako sa zbaviť vošiek v záhrade? Je to jednoduchšie, ako si myslíte. Skutočne slovenská zelenina vám príde vhod

Možno nepríjemne zapácha, ale zničí vošky, roztoče a múčnatku. Dajte do suda a zalejte vodou

The post To je jediný spôsob, ako zachrániť vaše rastliny. Zmiešajte obe zložky a postriekajte. Škodcovia sami odpadnú z listov appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie