Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

To je to, čo uhorky nenávidia. Chyby, kvôli ktorým vädnú, žltnú a chradnú

Uhorky sú jednou z najčastejšie pestovaných druhov zeleniny v našich domácich záhradách. Kvôli chybám v starostlivosti, nevhodnému susedstvu alebo nedostatočnému hnojeniu sa však stáva, že doslova chradnú pred očami. Uistite sa, aké chyby pri pestovaní uhoriek doslova sabotujú vaše úsilie. Možno si ani neuvedomujete, ako málo stačí, aby ste sa tešili z krásnej úrody. Kam […]
Menej ako 1 min. min.

Uhorky sú jednou z najčastejšie pestovaných druhov zeleniny v našich domácich záhradách. Kvôli chybám v starostlivosti, nevhodnému susedstvu alebo nedostatočnému hnojeniu sa však stáva, že doslova chradnú pred očami.

Uistite sa, aké chyby pri pestovaní uhoriek doslova sabotujú vaše úsilie. Možno si ani neuvedomujete, ako málo stačí, aby ste sa tešili z krásnej úrody.

Kam vysádzať uhorky?

Začnime trochu nezvyčajnou otázkou. Pravdepodobne veľmi dobre viete, ako a kedy uhorky sadiť, ale premýšľali ste o tom, kde to urobiť?

Staromódna technika spočíva v tom, že počkáme na obdobie po mrazoch a sadíme sadenice do úrodnej, humusom a slnkom dobre vyhriatej pôdy, na miesto chránené pred vetrom. Lenže stačí to?

Ukazuje sa, že nie. Uhorka potrebuje na správny rast niečo viac, a to je správne susedstvo rastlín. Vedeli ste, že práve to môže prispieť k ich slabému rastu?

Aké susedstvo pre uhorky by ste mali zvoliť?

Z odporúčaných susedstiev pre uhorky zvážte ich výsadbu vedľa cibule, fazule a hrachu. Buďte však opatrní. Uhorky zle rastú vedľa tekvicovej zeleniny, ako sú cukety, tekvice a tekvice.

Vďaka nej vám uhorky budú chradnúť pred očami

Prejdime k základným chybám pri pestovaní uhoriek. Žltnutie listov kríkov je najčastejšie prejavom hubových a vírusových ochorení, samozrejme, ak ste si istí, že ste použili správne hnojenie.

Ak sa vám však ani to nepodarilo, mali by ste začať odstraňovať nedostatok vitamínov v pôde. Ak sa vaše uhorky napriek tomu nedokážu „zdvihnúť“, znamená to, že sa nedokážu prispôsobiť poveternostným podmienkam.

Niekedy uhorky žltnú, keď sú vystavené suchu alebo príliš vysokým teplotám. Tento jav sa oplatí sledovať a podľa možnosti zvýšiť frekvenciu zalievania alebo skúsiť rastliny zatieniť.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie