Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

To nejzajímavější z debaty Harrisová – Trump (video)

Dnes nad ránem našeho času začala dlouho očekávaná debata, která proběhla na pro Harrisovou spřízněné půdě televize ABC, což bylo samozřejmě patrné i na moderování, takže nešlo přehlédnout, že Harrisová byla reportéry výrazně preferována. Velmi jednostranně ostatně působily i komentáře na české pobočce CNN, kde se velmi neprofesionální moderátor projevil jako jasný podporovatel Harrisové. Na […]
Menej ako 1 min. min.

Dnes nad ránem našeho času začala dlouho očekávaná debata, která proběhla na pro Harrisovou spřízněné půdě televize ABC, což bylo samozřejmě patrné i na moderování, takže nešlo přehlédnout, že Harrisová byla reportéry výrazně preferována.

Velmi jednostranně ostatně působily i komentáře na české pobočce CNN, kde se velmi neprofesionální moderátor projevil jako jasný podporovatel Harrisové.

Na úvod je tedy třeba zdůraznit neprofesionalitu moderátorů, kteří se nedokázali oprostit od toho, aby dali najevo, komu fandí.

Je více než pravděpodobné, že klíčové části debaty budou i na našem mainstreamu, nicméně několik málo výstupů, na které zřejmě mainstream neupozorní, zde zveřejním.

Debata, která byla tentokrát docela vyrovnaná a samozřejmě plná vzájemných útoků, nepřinesla nic moc nového.

Bizarní prohlášení přišlo například v momentě, kdy Harrisová v debatě o událostech 6. ledna (takzvaný „útok na Kapitol“  v reakci na zmanipulované volby, ke kterému došlo 6.1.2021) řekla, že se jednalo o nejhorší útok na demokracii od občanské války.

Zcela opominula 11. září 2001 nebo nepokoje BLM, při kterých hořela země, a které coby senátorka sama podpořila:

We can’t let this Marxist dingbat get anywhere near being the POTUS. https://t.co/ZpN8argCFB

— Tim Cramer (@CramerSez) September 11, 2024

Velkým tématem byla migrace. Oficiálně přišlo za Bidenovy vlády do země 11 milionů migrantů, hovoří se však o tom, že jich mohlo být až 20 milionů (jak tvrdí Trump), střízlivější odhady uvádí 15 milionů.

Trump například připomněl současné problémy s Haiťany, kteří loví nejen volně žijící zvěř, ale také domácí mazlíčky, venezuelští migranti pro změnu obsazují celé bytové domy.

Trump připomněl, že ve Springfieldu v Ohiu mají tyto problémy a stěžovali si na to, že Haiťané jedí psy. Trumpovi nepřátelská televize ABC se toho chytila s tvrzením, že tato zpráva není ověřená.

Nicméně objevila se ve všech nemainstreamových médiích, včetně výpovědí místních, kteří tyto problémy potvrzují. Harrisové by podobná skutečnost velmi uškodila.

Moderátorka začala nepravdivě tvrdit, že neexistují žádné důvěryhodné zprávy o haitských přistěhovalcích, kteří by jedli domácí mazlíčky lidí a místní husy…

Zde je prohlášení Trumpa:

V tomto videu byl dokonce konfrontován místní Senátor s tím, co se ve Springfieldu děje:

MUST WATCH:

DEMOCRAT OHIO SENATOR @SenSherrodBrown CONFRONTED ABOUT THE HAITIAN MIGRANTS HE VOTED TO IMPORT THAT ARE NOW KILLING AND EATING PEOPLE’S PETS!

Today, @LoomerUnleashed @TheCharlesDowns confronted Ohio Democrat Senator @SenSherrodBrown Sherrod Brown and we… pic.twitter.com/CMk5YyeHBL

— Laura Loomer (@LauraLoomer) September 10, 2024

Absolutní neobjektivita televize ABC a moderátorů byla dále patrná, když Harrisová pronesla už mnohokrát vyvrácenou lež o událostech v Charlottesville.

Trump měl podle jejího tvrzení prohlásit, že „dobří lidé byli na obou stranách.“ To nebyla pravda, nic takového neprohlásil, přesto moderátoři mlčeli a na lež se ani nepokusili upozornit:

Kamala Harris repeats the WIDELY DEBUNKED “very fine people” Charlottesville hoax pic.twitter.com/oMOAysJwBe

— Townhall.com (@townhallcom) September 11, 2024

Debata probíhala v podobném duchu prakticky po celou dobu. Harrisová dostala jen málo otázek „na tělo“ a pokud už nějaká přišla, pak takovou formou, aby jí příliš neublížila (například změna jejího názoru na frakování).

Na druhou stranu u Trumpa upozornili na každý sebemenší přešlap, lži Harrisové přecházeli moderátoři mlčením.

A není se čemu divit.

Levicový server ABC dosud ve svých zprávách informoval o Kamale Harrisové 100% pozitivně a o Donaldu Trumpovi bylo zpravodajství z 93 % negativní.

ABC kept Kamala Harris’s coverage 100% positive and Donald Trump 93% negative.@BreitbartNews https://t.co/OWv8jLa9nU

— MRC NewsBusters (@newsbusters) September 10, 2024

Debata se věnovala zejména domácím událostem, ale do jisté míry se probírala i zahraniční politika. Chvíli se točila kolem konfliktu Izrael – Hamás, kde se kandidáti mezi sebou pohádali o to, kdo je více proizraelský.

Řeč se stočila i na Ukrajinu, kde se debatovalo v již známém duchu. Harrisová zdůrazňovala, že Ukrajina musí zvítězit, Trump dále trval na tom, že by válku rychle ukončil – a údajně ještě před nástupem na post.

Harrisová pak tvrdila, že se Trump bratříčkuje s diktátory a mimo jiné zmínila i Putina.

Na to jí Trump odvětil, že Putin podpořil na post prezidenta Harrisovou, protože ví, že je slabá.

Mimo uvedeného se debata točila zejména kolem ekonomiky, zaměstnanosti a inflace, dále kolem potratů nebo o tom, zda zachovat Obama Care.

Debata nepřinesla v podstatě nic moc nového. Většinu z těchto témat probírali už v debatě s Bidenem.

Pokud umíte anglicky, můžete ji celou shlédnout ve videu níže:

Ohodnoťte tento příspěvek!

[Celkem: 0 Průměrně: 0]

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie