Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Tokijská radnice chce víc dětí: Oficiální seznamovací aplikace má zvýšit porodnost

Japonská média dříve informovala, že k registraci do nové aplikace nebude nutné jen ověření identity v podobě například fotografie řidičského průkazu, ale i kopie daňové evidence k doložení příjmů, či podepsaný souhlas s tím, že registrovaná osoba je připravena se vdát, nebo oženit. Tokijská radnice se k těmto informacím zatím nevyjádřila. Úřady též nekomentovaly spekulace […]
Menej ako 1 min. min.

Japonská média dříve informovala, že k registraci do nové aplikace nebude nutné jen ověření identity v podobě například fotografie řidičského průkazu, ale i kopie daňové evidence k doložení příjmů, či podepsaný souhlas s tím, že registrovaná osoba je připravena se vdát, nebo oženit. Tokijská radnice se k těmto informacím zatím nevyjádřila. Úřady též nekomentovaly spekulace médií, zda bude nutné při registraci uvést výšku, povolání a dosažené vzdělání.

ČTĚTE TAKÉ: Recept na přemnožení medvědů. Japonský lovec z nich dělá klobásy a doufá, že je tak ochrání

Ve 125milionovém Japonsku se uzavírá čím dál méně manželských svazků a porodnost je rekordně nízká, jak vyplývá z dat ministerstva zdravotnictví. Minulý rok bylo v asijské zemi uzavřeno 474 717 manželství, což představuje meziroční pokles o více než 30 tisíc. Počet narozených dětí klesl z předloňských 770 759 na 727 277 v roce 2023.

Na celonárodní úrovni se japonská vláda pokouší vyřešit problém nízké porodnosti finanční podporou rodin s dětmi a zřizováním podpůrných zařízení pro péči o děti, píše AP. Rovněž se uvolnily zákony v oblasti migrace, aby do asijské země proudilo více zahraničních pracovníků.

V období takzvaného baby boomu v 70. letech Japonsko zaznamenávalo více než dva miliony porodů ročně, od nového století porodnost ale prudce klesá. Podle odborníků může být na vině japonská pracovní kultura, která vede k nepřiměřeně dlouhé době strávené v práci, kvůli čemuž mají lidé méně příležitostí se seznámit. Řada Japonců také považuje výchovu dítěte za příliš finančně náročnou.

Tokijská radnice dlouhodobě sponzoruje akce, na nichž se nezadaní mohou seznámit a zadaní poradit se vztahovými odborníky. Zamilované dvojice si současně mohou nechat příběhy svého prvního seznámení zvěčnit v podobě japonského komiksu manga, případně o něm nechat napsat píseň.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Mít dítě je luxus, mnoho lidí to odkládá, říká expertka. Vypočítala, kolik stojí výchova

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie