Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Toky se vylévají z koryt, scénáře se naplňují. Na pomoc zasaženým povodněmi vznikla sbírka

„V současné chvíli jsme odříznuti od zbytku světa. Uzavřené jsou obě komunikace z Předlánců do Višňové, silnice z Poustky do Minkovic a také z Minkovic do Vísky,“ uvedl v sobotu ráno starosta Višňové Michal Scheidl a doplnil, že do domů se zatím voda nedostala. Voda z rozvodněné Smědé zaplavila silnice a dopravu zajišťuje evakuační tatra hasičů. ČTĚTE TAKÉ: Bělá se […]
Menej ako 1 min. min.

„V současné chvíli jsme odříznuti od zbytku světa. Uzavřené jsou obě komunikace z Předlánců do Višňové, silnice z Poustky do Minkovic a také z Minkovic do Vísky,“ uvedl v sobotu ráno starosta Višňové Michal Scheidl a doplnil, že do domů se zatím voda nedostala. Voda z rozvodněné Smědé zaplavila silnice a dopravu zajišťuje evakuační tatra hasičů.

ČTĚTE TAKÉ: Bělá se vylila z koryta a zaplavuje domy. Přes 60 tisíc domácností je bez proudu

Komplikace nastávají také v obci Luže, kde se rozvodnila říčka Novohradka. Jak pro CNN Prima NEWS uvedl starosta Ladislav Peterka, zasaženy jsou zhruba dvě stovky osob přímo v obci.

Z koryta se vylila také řeka Bělá v Mikulovicích a České Vsi na Jesenicku. Hasiči tam spolupracují s policií na uzavření částí silnic, stavěli také hráze z pytlů s pískem. Vyčlenili navíc 60 profesionálních a dobrovolných hasičů se čluny pro záchranu a evakuaci lidí. Mikulovický starosta Roman Šťastný (STAN) ráno ČTK řekl, že voda zaplavila některé domy, možnost evakuace však nikdo z jejich obyvatel nevyužil.

„Černé předpovědi meteorologů se bohužel naplnily a na několika místech v republice udeřily ničivé povodně. ADRA pomáhá se zajištěním základních potřeb obyvatelům zasaženým touto mimořádnou událostí. Finanční pomoc je v tuto chvíli nejefektivnější způsob pomoci,“ uvádí se na stránkách platformy Znesnáze.

Zdůrazňují, že jim záleží  na tom, aby se „nám podařilo dopady katastrofy na životy zasažených obyvatel minimalizovat“. „Výtěžek z této sbírky půjde na nákup potřebného vybavení pro odklízení škod a na zajištění základních životních potřeb obětí povodní,“ doplnili.

Pokud i vy chcete sbírku podpořit, můžete tak učinit na platformě Znesnáze. „Děkujeme, že jste tu,“ doplnili zakladatelé.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Když vám domov vyplaví velká voda. Kam a kdy se v případě škod obrátit?

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie