Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Tomáš Drucker: V BRATISLAVE BUDE SVETOVÁ OSLAVA VEDY A UMENIA

Francúzsky skladateľ Jean-Michel Jarre, gitarista legendárnej kapely Queen Brian May, americkí punkeri The Offspring, slávna Jane Godall, nositeľ Nobelovej ceny za fyziku Kip Thorne, vynálezca iPodu Tony Fadel, astronaut Charlie Duke a mnohí ďalší úžasní vedci a vedkyne sa v polovici mája tohto roku stretnú v Bratislave. Hlavné mesto Slovenska bude hostiť siedmy ročník svetového […]
Menej ako 1 min. min.

Francúzsky skladateľ Jean-Michel Jarre, gitarista legendárnej kapely Queen Brian May, americkí punkeri The Offspring, slávna Jane Godall, nositeľ Nobelovej ceny za fyziku Kip Thorne, vynálezca iPodu Tony Fadel, astronaut Charlie Duke a mnohí ďalší úžasní vedci a vedkyne sa v polovici mája tohto roku stretnú v Bratislave.

Hlavné mesto Slovenska bude hostiť siedmy ročník svetového festivalu vedy a hudby Starmus. S hrdosťou môžem povedať, že záštitu nad podujatím prevzalo aj naše ministerstvo školstva. Cieľom festivalu je inšpirovať a vzdelávať novú generáciu výskumníkov a obnoviť v mladých ľuďoch objaviteľského ducha.

Mal som tú česť diskutovať s Jeanom–Michelom Jarrem a spoluorganizátormi festivalu. Hovorili sme o mnohých veciach, ktoré považujeme za najväčšie výzvy súčasnej doby. Ako v deťoch a mladých ľuďoch udržať zvedavosť, ako zmeniť vzdelávací systém, aby sme ako spoločnosť boli viac otvorení inováciam a objavovaniu nových vecí. Alebo ako priblížiť vedu k ľuďom, dostať ju do doslova ulíc miest.

Starmus je pre Slovensko príležitosťou osláviť vedu a umenie s najgeniálnejšími mozgami našej planéty. Na ministerstve školstva sme sa zároveň rozhodli potešiť tých žiakov a žiačky, ktorí o vedu a bádanie prejavujú najväčší záujem. Lístok na podujatie dostanú tohtoroční víťazi a víťazky matematických, fyzikálnych či prírodovedných olympiád.
Verím, že si to v máji poriadne užijeme.

Tomáš Drucker

 

Tomáš Drucker: V BRATISLAVE BUDE SVETOVÁ OSLAVA VEDY A UMENIA
Tomáš Drucker: V BRATISLAVE BUDE SVETOVÁ OSLAVA VEDY A UMENIA

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie