Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Tomáš Tatar zostáva v NHL, opäť bude hrať za New Jersey Devils. Zarobí viac, ako sa očakávalo

V staronovom pôsobisku sa stretne so svojim reprezentačným spoluhráčom.
Menej ako 1 min. min.

3.7.2024 (SITA.sk) – Kapitán slovenskej hokejovej reprezentácie na tohtoročných majstrovstvách sveta v Česku zostáva v zámorskej NHL. Skúsený útočník Tomáš Tatar sa dokonca po ročnej pauze vracia do klubu v ktorom v minulosti strávil dve sezóny. Tridsaťtriročný krídelník podpísal zmluvu na jeden súťažný ročník v hodnote 1,8 milióna amerických dolárov s klubom New Jersey Devils.

V minulosti v ňom odohral 158 duelov základnej časti s bilanciou 35 gólov a 43 asistencií, v play-off pridal 12 štartov a jeden presný zásah. V staronovom pôsobisku sa stretne s reprezentačným spoluhráčom Šimonom Nemcom.

Ostatný ročník začal Tomáš Tatar v Colorade Avalanche a po 27 dueloch (1+8) ho vedenie “lavíny” vymenilo do Seattlu Kraken, za ktorý v 43 zápasoch nazbieral 15 bodov (8+7). V nedeľu sa mu skončila zmluva a do Newarku zamieril ako voľný hráč.

Dostal zmluvu na 1,8 milióna USD, čo je trochu viac, ako sa všeobecne očakávalo, keďže má za sebou slabšiu sezónu. Na druhej strane Devils poznajú hráča a jeho kondíciu a vedia, prečo ho späť angažovali. Vo svojej zatiaľ poslednej sezóne v New Jersey Tatar strelil 20 gólov a nazbieral 48 bodov. Bude veľmi dobrý doplnok k strednej šestke ofenzívy so schopnosťou hrať rolu v top šestke. Tento podpis je správny, aj keď peniaze znepríjemňujú niektoré rozhodnutia v budúcnosti. Devils mali málo peňazí na dohody s voľnými hráčmi, ale našli cestu, ktorá im vyhovovala,” napísal Nick Villano zo zámorského webu pucksandpitchforks.com.

Ešte pred prvou zastávkou v New Jersey Tatar hral za Montreal Canadiens, Vegas Golden Knights a Detroit Red Wings. Počas doterajšej kariéry v zámorí absolvoval v NHL dovedna 853 stretnutí v dlhodobej časti so 479 bodmi (220+259) a v produktivite je trinásty najlepší Slovák histórie súťaže. Vo vyraďovačke o Stanleyho pohár pridal 52 duelov (7+6).

Viac k témam: Hokej, Play-off NHL, Stanleyho pohár
Zdroj: SITA.sk – Tomáš Tatar zostáva v NHL, opäť bude hrať za New Jersey Devils. Zarobí viac, ako sa očakávalo © SITA Všetky práva vyhradené.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie