Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Tornáda zasáhla turisticky populární oblast Itálie. V oblasti byl vyhlášen nouzový stav

První tornádo zasáhlo populární a hojně navštěvovanou oblast Padovy na severovýchodě Itálie hned ráno. Druhé se vytvořilo ve městě Rovigo na Benátsku krátce po 11 hodině dopoledne. Nejvíce škod způsobilo na parkovišti u nákupního centra, kde strhlo střechu skladu. Létající trosky poničily několik aut, stěrače i zadní okna poté létaly ve vzduchu, píše Corriere del […]
Menej ako 1 min. min.

První tornádo zasáhlo populární a hojně navštěvovanou oblast Padovy na severovýchodě Itálie hned ráno. Druhé se vytvořilo ve městě Rovigo na Benátsku krátce po 11 hodině dopoledne. Nejvíce škod způsobilo na parkovišti u nákupního centra, kde strhlo střechu skladu. Létající trosky poničily několik aut, stěrače i zadní okna poté létaly ve vzduchu, píše Corriere del Veneto.

ČTĚTE TAKÉ: Pozor na telefonování, osamělé stromy, převisy a stožáry. Hasiči radí, jak se chovat při bouřce

Srážky během silné vichřice vedly k rozvodnění toků, místy se objevily kroupy. V centru Roviga dosahovala voda až 30 centimetrů, protože ucpané šachty ji nebyly schopné odvádět. Silný vítr lámal větve i vyvracel celé stromy, strhl také pouliční osvětlení. Starosta Boary Pisani, jedné z okolních zasažených vesnic, Andrea Gastaldello bouři popsal jako vodní bombu.

Podle Il Resto del Carlino vyjížděli hasiči k 210 zásahům, povolány byly všechny týmy z regionu. Pomáhali například mladé ženě, která uvízla ve svém autě v podjezdu, kde bylo přes metr vody, informuje Fanpage. „Sleduji celý vývoj situace po vichřici, která způsobila rozsáhlé škody a desítky povodní,“ cituje komentář šéfa regionální vlády Benátska Luca Zaia Il Resto del Carlino.

„Nechal jsem připravit vyhlášení regionálního nouzového stavu kvůli špatnému počasí, které v posledních dnech zasáhlo region Veneto,“ uvedl podle italského serveru Rovigo.news Zaia s tím, že začal platit v úterý. Složitá situace v kraji ale přetrvává i nadále, bouřky by měly podle meteorologů ustat až ve čtvrtek.

Také v Česku hrozí nebezpečí, meteorologové ve středu varují před před silnými bouřkami. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) rozšířil výstrahu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Tři roky od ničivého tornáda: Vesnice se za tu dobu změnily, jak po letech žijí místní?

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie