Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Toto dajte k oknám alebo sa tým potrite a osy vám dajú pokoj

Osy sú hmyz, s ktorým by sme nechceli mať do činenia. Ich bodnutia môžu byť bolestivé a pre alergikov sú naozaj nebezpečné. Existuje však spôsob, ako sa zbaviť osy z vašej záhrady a domu? Samozrejme, že existuje. S pomocou prichádza domáce riešenie, ktoré máte určite po ruke. Určite si pozrite naše návrhy a užite si […]
Menej ako 1 min. min.

Osy sú hmyz, s ktorým by sme nechceli mať do činenia. Ich bodnutia môžu byť bolestivé a pre alergikov sú naozaj nebezpečné.

Existuje však spôsob, ako sa zbaviť osy z vašej záhrady a domu? Samozrejme, že existuje. S pomocou prichádza domáce riešenie, ktoré máte určite po ruke. Určite si pozrite naše návrhy a užite si leto bez os.

Úprava záhrady je kľúčom k úspechu

Ak si chcete užívať záhradu bez os, existuje niekoľko záhradných úprav, ktoré vám v tom môžu pomôcť. V prvom rade vysádzajte rastliny, ktoré osy neznášajú.

Ukázalo sa, že tento hmyz neznáša vôňu feniklu alebo cesnaku. Do kvetinových záhonov sa oplatí vysadiť macešky, ktoré tiež odpudzujú osy.

Ak pestujete bylinky, zaujmite sa bazalkou, medovkou, levanduľou, šalviou alebo tymiánom a žiadne osy sa k vašej záhrade nepriblížia.

Užite si prechádzku bez os

Keď sa vyberiete na prechádzku, nemusíte sa vzdať ani svojho pohodlia. Stačí, ak použijete éterické oleje, ktoré odpudzujú osy, aby ste zabezpečili, že sa k vám hmyz nepriblíži.

Odporúčame použiť malé množstvo oleja z čajovníka alebo klinčekového oleja. Nanesené priamo na pokožku alebo použité vo forme hmly predstavujú pre mnohé druhy hmyzu nepreniknuteľnú bariéru.

Osy nie sú kávičkári

Ak si neviete predstaviť začiatok dňa bez „malej čiernej kávy“, pravdepodobne vôbec nemáte problémy s osami v dome. Ukázalo sa, že osy neznášajú vôňu praženej kávy a ani „vôňu“ octu.

Na parapet si môžete dať aj tekvicové semienka alebo šupky z uhoriek. V nich obsiahnutý cucurbitacín, ktorý je zodpovedný za ich horkú chuť, účinne odpudzuje osy.

Ak ste fanúšikom kadidla, odporúčame vám počas teplých letných večerov používať citrusové oleje. Intenzívna vôňa pomarančovej alebo citrónovej kôry je ďalším spôsobom odpudzovania hmyzu a treba povedať, že táto vôňa je oveľa menej útočná ako ťažká „aróma“ octu.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie