Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Toto je 5 najväčších držiteľov zlata na svete

Zlato je v súčasnosti najvzácnejšie aktívum na svete, ktoré dosahuje odhadovanú trhovú kapitalizáciu na úrovni 15,65 bilióna dolárov. Len pre predstavu, najväčšia firma na svete Microsoft je 5-krát menšia. V tomto článku sa pozrieme na top 5 najväčších držiteľov zlata na svete. Ak hovoríme o najväčších držbách zlata, tak zrejme je každému jasné, že do […]
Menej ako 1 min. min.

Zlato je v súčasnosti najvzácnejšie aktívum na svete, ktoré dosahuje odhadovanú trhovú kapitalizáciu na úrovni 15,65 bilióna dolárov. Len pre predstavu, najväčšia firma na svete Microsoft je 5-krát menšia. V tomto článku sa pozrieme na top 5 najväčších držiteľov zlata na svete.

Ak hovoríme o najväčších držbách zlata, tak zrejme je každému jasné, že do rebríčka sa nedostanú jedinci, no dokonca ani firmy. Tento rebríček bude pozostávať z krajín, ktoré majú najviac rezerv zlata. Vlády po celom svete hromadia zlato aj napriek tomu, že zlatý štandard už dávno skončil. Prečo ho potom nakupujú?

Držanie rôznych investičných nástrojov znižuje riziko a zaisťuje bezpečnosť. Vlády veria, že držanie rezerv zlata poskytuje určitý stupeň stability. Funguje totiž ako zaistenie voči inflácii a zvyšuje dôveryhodnosť ekonomiky. Toto je top 5 krajín s najvyššími držbami.

Zlato rastie na vyššie úrovne. Zdroj: shutterstock.com/New Africa

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah

Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

The post Toto je 5 najväčších držiteľov zlata na svete appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie