Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Toto je dôvod, prečo by ste mali skúsiť piť miesto kávy čaj s mliekom

Takýto nápoj stále vyvoláva prekvapenie. Naozaj máte radi tento druh čaju? Žiaľ, v našej krajine nemá veľa priaznivcov a stále vyvoláva jednu asociáciu. Dá sa však presvedčiť? Čaj s citrónom, s malinovou šťavou, so zázvorom… tieto verzie tohto nápoja sú veľmi obľúbené. Ale s mliekom? Tento spôsob podávania čaju je obľúbený vo Veľkej Británii. U […]
Menej ako 1 min. min.

Takýto nápoj stále vyvoláva prekvapenie. Naozaj máte radi tento druh čaju? Žiaľ, v našej krajine nemá veľa priaznivcov a stále vyvoláva jednu asociáciu. Dá sa však presvedčiť?

Čaj s citrónom, s malinovou šťavou, so zázvorom… tieto verzie tohto nápoja sú veľmi obľúbené. Ale s mliekom? Tento spôsob podávania čaju je obľúbený vo Veľkej Británii. U nás sa stále spája s Bavorskom, nápojom pre dojčiace ženy, hoci nemá vôbec žiadne vlastnosti podporujúce laktáciu.

Z Francúzska do Bavorska

Tento nápoj nie je zložitý, ale jeho história áno. Hoci má vo svojom názve odkaz na nemeckú spolkovú krajinu Bavorsko, za jeho domovinu sa považuje Francúzsko. V súčasnosti sa jednoznačne najviac spája so Spojeným kráľovstvom. V tejto ostrovnej krajine je čaj s mliekom cenený a veľmi obľúbený. Preto sa najčastejšie pripravuje na anglický spôsob.

Mlieko do čaju

Príprava bavaroise sa zdá byť jednoduchá, dokonca triviálna. Recept z konca 20. storočia odporúča pridať do horúceho mlieka čajový nálev. Pomery? Na pohár mlieka pol pohára uvareného čaju. Existuje však aj iný spôsob, a to pridať do čaju mlieko. Potom môžete množstvo kontrolovať. Tento spôsob uprednostňujú Briti. Čo je lepšie? To už závisí od individuálnych preferencií. Niektorí dávajú prednosť mlieku do čaju, iní čaju s mliekom. Jedno je isté, čaj na takýto nápoj by mal byť silný a aromatický.

Najlepší čierny

Na čaj s mliekom je najlepší čierny listový čaj. Ideálny je cejlónsky alebo indický čaj. Je to klasika, ale veľmi obľúbený je aj earl grey s mliekom. Vyskúšajte ho! Je dôležité, aby bol nálev silný a aromatický; expresný čaj nie je vhodný. Do nálevu sa pridáva teplé, ale nie prevarené mlieko. Cukor? Pravdepodobne nie, klasický recept ho neobsahuje. Ak však máte radšej sladšie nápoje, môžete ho pridať, rovnako ako med alebo škoricu. Takto pripraveným čajom by ste mali začať svoj deň, pretože je nielen chutný, ale má aj nemálo vlastností, ktoré sú ráno na nezaplatenie.

Jemne stimuluje

Čaj s mliekom má podobný účinok ako káva s mliekom. Predovšetkým zlepšuje koncentráciu, povzbudzuje a dodáva energiu. Je tiež skvelý na zahriatie a môžete ho piť ešte v župane. Presvedčil som vás, aby ste pili čaj s mliekom? Dajte mu šancu. Ideálne je uvariť si silný čaj a počas lenivého víkendového rána ho ochutiť mliekom. Uvoľníte sa a naplánujete si deň s dobrou náladou.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie