Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Toto je najlepší recept na špagety. Na omáčku nepotrebujete paradajky. Chuť môžete nájsť aj v inej zelenine

8.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/SerPhoto). Ako pripravíte chutné špagety? Recept je jednoduchý a vôbec nepotrebujete paradajky. Skúste si pripraviť omáčku s touto zelenou zeleninou, aby ste v kuchyni zmenili rutinu a ochutnali niečo nové. Naservírujte svojej rodine tieto cestoviny a sledujte ich reakciu. Čo môžete pridať do špagiet? Prečo sa trochu nevyblázniť a […]
Menej ako 1 min. min.

8.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/SerPhoto).

Ako pripravíte chutné špagety? Recept je jednoduchý a vôbec nepotrebujete paradajky. Skúste si pripraviť omáčku s touto zelenou zeleninou, aby ste v kuchyni zmenili rutinu a ochutnali niečo nové. Naservírujte svojej rodine tieto cestoviny a sledujte ich reakciu. Čo môžete pridať do špagiet?

Prečo sa trochu nevyblázniť a nepripraviť si omáčku z úplne iných ingrediencií?
Foto: shutterstock/SerPhoto

Klasické špagety sa jedia s mletým mäsom a paradajkovou omáčkou. Prečo sa však trochu nevyblázniť a nepripraviť si omáčku z úplne iných ingrediencií? Možno sa ukáže, že takáto zmena nám chutí viac ako tá pôvodná a stane sa trvalou súčasťou našich stolov. Zeleninová alternatíva je zdravá, chutná a rýchla na prípravu.

Čo je potrebné na špagety? Recept nevyžaduje žiadne paradajky

Túto zeleninovú omáčku na cestoviny pripravíte za 15 minút. Vďaka ľahkej dostupnosti ingrediencií je tento recept hračkou pre každého. Najlepšou výhodou omáčky je, že dokonale obalí uvarené cestoviny. Vďaka tomu môžeme naplno využiť chute, ktoré nám ponúka rozmixovaná zelenina. Tu sú ingrediencie potrebné na prípravu lahodných zelených špagiet.

Vďaka ľahkej dostupnosti ingrediencií je tento recept hračkou pre každého.
Foto: shutterstock/Elena Veselova

Potrebujeme:

1 šálku zeleného konzervovaného hrášku

100 g špenátových listov

veľká hrsť bazalkových listov

1 brokolica

2-3 strúčiky cesnaku

1 citrón

6 polievkových lyžíc olivového oleja

Soľ a korenie podľa chuti

60 g parmezánu alebo iného tvrdého syra

balíček celozrnných špagiet

Ako pripraviť omáčku na špagety bez paradajok? Ukázalo sa, že je to jednoduché

Najprv uvarte cestoviny podľa pokynov výrobcu na obale. Odlejte šálku vody z varenia, pretože sa bude hodiť na zeleninovú omáčku. Teraz sa pustíme do jej prípravy. Brokolicu uvarte do mäkka v osolenej vode a sceďte ju na sitku. Do mixéra vložte špenát, bazalku, vychladnutú brokolicu, hrášok, roztlačený cesnak, olej, vyžmýkanú citrónovú šťavu a 6-7 lyžíc vody z cestovín. Môžete použiť aj ručný mixér a vysokú misu. Všetko rozmixujte na hladkú kašu a pridajte nastrúhaný parmezán. Všetko opäť dobre rozmixujte a dochuťte podľa chuti.

Uvarené cestoviny preložte na veľkú panvicu, pridajte zeleninovú omáčku a všetko spolu zohrievajte na miernom ohni. Dôkladne miešajte silikónovou lyžicou, kým sa omáčka nespojí so všetkými cestovinami. Cestoviny s omáčkou naberte na tanier a posypte nastrúhaným parmezánom. Pre bohatšiu chuť a vzhľad môžete pridať aj semienka chilli papričiek alebo čerstvú nasekanú bazalku.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Takto sa pripravujú cestoviny carbonara. Recept predviedol sám Talian. „Rimania akceptovali“

S čím mám podávať talianske gnocchi, aby nechutili ako naše halušky? Tieto prísady sa výborne hodia

The post Toto je najlepší recept na špagety. Na omáčku nepotrebujete paradajky. Chuť môžete nájsť aj v inej zelenine appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie