Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Toto je najlepší recept na vajcia. Nie na mäkko a nie v majonéze – obaľte ich a usmažte, vaše chuťové poháriky sa zbláznia

21.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/norikko). Škótske vajcia sú absolútne fantastická vec z niekoľkých dôvodov. Sú jednoduché na prípravu, sýte a naozaj chutné. Možno ich podávať ako občerstvenie alebo ako samostatné jedlo podávané napríklad s hranolkami alebo šalátom. Ako pripraviť škótske vajíčka? Pripravte si ingrediencie ako na mleté rezne. Škótske vajcia – najznámejšie občerstvenie […]
Menej ako 1 min. min.

21.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/norikko).

Škótske vajcia sú absolútne fantastická vec z niekoľkých dôvodov. Sú jednoduché na prípravu, sýte a naozaj chutné. Možno ich podávať ako občerstvenie alebo ako samostatné jedlo podávané napríklad s hranolkami alebo šalátom. Ako pripraviť škótske vajíčka? Pripravte si ingrediencie ako na mleté rezne.

Škótske vajcia – najznámejšie občerstvenie na Britských ostrovoch
Foto: shutterstock/norikko

Škótske vajíčka sú pravdepodobne najznámejším občerstvením na Britských ostrovoch a môžete si ich objednať takmer v každom bare alebo krčme na zahryznutie pri pohári zlatistého piva. Škótske vajcia sú tiež skvelým obedom alebo sýtymi raňajkami a ak ich raz ochutnáte, na ich chuť nikdy nezabudnete. Ako sa pripravujú škótske vajíčka? Najskôr je potrebné polovicu uvarených vajec olúpať a pevne zabaliť do mletého mäsa. Potom sa obalia v strúhanke a usmažia dozlatista. Jednoduché, však?

Najlepší recept na vajcia. Ako pripraviť škótske vajcia?

Ingrediencie:

cca 700 g mletého mäsa, odporúčam hovädzie alebo kombináciu hovädzie a bravčové mäso,

10 vajec,

1 cibuľa,

1 vrchovatá polievková lyžica horčice,

2 malé strúčiky cesnaku,

strúhanka,

soľ, korenie, sladká a pálivá paprika,

olej na vyprážanie.

Vajíčka nevarte natvrdo – najlepšie sa hodia päťminútové vajcia, aby žĺtok nebol tuhý
Foto: shutterstock/Adriana Marteva

Škótske vajcia – ako na to:

Začnite varením vajec. Nevarte ich natvrdo – najlepšie sa hodia päťminútové vajcia, aby žĺtok nebol tuhý. Potom ich vychladíme a ošúpeme.

Mleté mäso vložte do misy, pridajte nastrúhanú cibuľu a pretlačený cesnak. Pridáme korenie podľa potreby a 2 PL strúhanky.

Mäso dôkladne premiesime ako pri mletých rezňoch. Potom každé vajce dôkladne obalte v mäsovej zmesi tak, aby ich úplne pokryla. Vrstva mäsa na vajíčkach by mala byť hrubá asi 1 cm.

V hlbokej panvici alebo širokom hrnci mierne rozohrejte olej. Potom vložte vajcia (samozrejme, vopred obalené v strúhanke). Smažte do chutnej zlatohnedej farby. Podávajte teplé alebo studené.

Takéto vajíčka sú ideálnym občerstvením na rôznych rodinných stretnutiach, ale hodia sa aj na pikniky a spríjemňujú spoločné posedenie. Veľmi dobre sa hodia s kôprovou alebo cesnakovou omáčkou alebo pikantným paprikovým ajvarom (nátierkou).

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Máte radi pošírované vajíčka? Musíte poznať tieto tri pravidlá – budú vždy dokonalé

Včera som ich jedla prvýkrát a bola som stratená. Toto sú moje raňajky na najbližší mesiac. Vajíčka sú výborné

The post Toto je najlepší recept na vajcia. Nie na mäkko a nie v majonéze – obaľte ich a usmažte, vaše chuťové poháriky sa zbláznia appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie