Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Toto je najlepšie turbo boost pre ruže. Týmto hnojivom pravidelne zalievam. Kríky sa topia v púčikoch

3.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Regina M art). Ako sa starať o ruže a udržiavať ich, aby pekne kvitli? Patria medzi najobľúbenejšie okrasné kvety v záhradách. Pri správnej starostlivosti sa kríky rýchlo obsypú púčikmi a potešia každého. Pomôže vám toto tajné hnojivo na ruže. Ako sa starať o ruže?Foto: shutterstock/Regina M art Ruže potešia […]
2 min.

3.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Regina M art).

Ako sa starať o ruže a udržiavať ich, aby pekne kvitli? Patria medzi najobľúbenejšie okrasné kvety v záhradách. Pri správnej starostlivosti sa kríky rýchlo obsypú púčikmi a potešia každého. Pomôže vám toto tajné hnojivo na ruže.

Ako sa starať o ruže?
Foto: shutterstock/Regina M art

Ruže potešia oko v mnohých záhradách. Na výber je mnoho druhov a odrôd, ktoré sa líšia nielen vzhľadom, ale aj svojimi požiadavkami. Bez ohľadu na to, ktoré kvety si vyberiete, je dobré mať na pamäti niekoľko základných a kľúčových zásad. Jednou z nich je hnojenie. Aby ruže kvitli, potrebujú živiny. Ako hnojiť a starať sa o ruže?

Ako sa starať o ruže, aby pekne kvitli? Správne miesto nie je všetko

Pri správnom pestovaní ruží sa oplatí začať výberom vhodného miesta. Bez ohľadu na odrodu by tieto kvety mali rásť na slnečnom, teplom a pred vetrom chránenom mieste. Záhonové, parkové a pôdopokryvné ruže môžete vysádzať v polotieni. Pôda by mala byť úrodná a pomerne vlhká, ale nemala by byť piesčitá ani ílovitá.

Ruže vysádzajte na slnečné, teplé a pred vetrom chránené miesto.
Foto: shutterstock/Mariia Boiko

Pred výsadbou ruží v záhrade nezabudnite tie s odhalenými koreňmi najprv na niekoľko hodín namočiť do vody a nadzemné výhonky skrátiť na výšku približne 20 cm. Odstráňte aj poškodené a zlomené výhonky. Po vysadení kríky výdatne zalejte a je dobré okolo nich vytvoriť kopček, aby sa v pôde udržala voda. Keď vyrastú čerstvé výhonky, môžete ich odstrániť. Pravidelne odstraňujte burinu v okolí ruží a kvetov a na jar nezabudnite na strihanie.

Čím zalievať ruže, aby bujne kvitli? Vyskúšajte toto domáce hnojivo na ruže

Hnojenie počas obdobia kvitnutia je kľúčom k tomu, aby boli kríky bohaté na kvety. Je dobré začať dodávať živiny skoro na jar po prerezaní. Následné hnojenie by sa malo vykonať koncom mája a v júni a potom v júli. Živný roztok by mal obsahovať dusík, draslík a fosfor. Prvé z nich by malo byť prioritou na začiatku vegetačného obdobia. Ďalšie dva by zasa mali byť súčasťou hnojív počas kvitnutia.

Na ruže môžete použiť domáce hnojivo z cesnaku.
Foto: shutterstock/Jurga Jot

Oplatí sa siahnuť po domácom hnojive na ruže, ktoré prirodzene posilní kríky a zabezpečí ich dlhé a bohaté kvitnutie. Takýto odvar si môžete pripraviť okrem iného aj z cesnaku. Ako si vyrobiť cesnakové hnojivo na ruže? Nakrájajte alebo rozdrvte 5-6 strúčikov cesnaku, vložte ich do veľkej nádoby a zalejte 5 litrami vlažnej alebo dažďovej vody. Nádobu prikryte gázou alebo látkou a odložte na 2 týždne na pokojné miesto. Každých niekoľko dní nádobou opatrne potraste. Raz za 2 týždne použite túto výživu zriedenú v pomere 1:10.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Vaše záhradné ruže vám budú závidieť všetci susedia. Stačí použiť tento kondicionér

Záhradníci varujú: ak zanedbáte jednu úlohu, ruže sa „výrazne poškodia“

The post Toto je najlepšie turbo boost pre ruže. Týmto hnojivom pravidelne zalievam. Kríky sa topia v púčikoch appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie