Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Toto je skutočný poklad prírody: Nazbieram si ich vždy nech mám zásoby na celú zimu!

Na celej planéte existuje niekoľko odrôd, podľa toho, z ktorej krajiny pochádzajú, ich môžeme rozlíšiť podľa farby, veľkosti a vlastností. Slivka zhadzuje svoje plody zvyčajne od mája do septembra. Plody relatívne rovnakej veľkosti. Priaznivý účinok sliviek Šťavnaté slivky majú nízky obsah kalórií, neobsahujú nasýtené tuky, sú však bohaté na vitamíny, minerály a ďalšie zložky, ktoré […]
Menej ako 1 min. min.

Na celej planéte existuje niekoľko odrôd, podľa toho, z ktorej krajiny pochádzajú, ich môžeme rozlíšiť podľa farby, veľkosti a vlastností.

Slivka zhadzuje svoje plody zvyčajne od mája do septembra.

Plody relatívne rovnakej veľkosti.

Priaznivý účinok sliviek

Šťavnaté slivky majú nízky obsah kalórií, neobsahujú nasýtené tuky, sú však bohaté na vitamíny, minerály a ďalšie zložky, ktoré pomáhajú udržiavať ideálne zdravie.
Slivky sa používajú ako preháňadlo, pretože je dobre známe, že jeho zložky ako vláknina, sorbitol a satén podporujú metabolizmus v tráviacom systéme.
Slivky sú vynikajúcim zdrojom vitamínu C, ktorý je účinným antioxidantom. Vitamín C pomáha telu bojovať proti zápalom a voľným radikálom.
Slivky, najmä odrody mirabella, sú cenným zdrojom vitamínu A a betakaroténu. Vitamín A má priaznivé účinky na zrak, pokožku a zdravé sliznice. Štúdie dospeli k záveru, že tento vitamín chráni pred rakovinou pľúc a rakovinovými komplikáciami.
Ovocie tiež obsahuje významné množstvo polyfenolových antioxidantov, ako je luteín a zeaxantinul kryptoxantinul.

Tieto zložky pomáhajú bojovať proti voľným radikálom a reaktívnemu kyslíku, čo hrá dôležitú úlohu v procese starnutia a iných chorobách.
Zeaxantína, selektívna látka absorbujúca karotenoidy v žltej škvrne sietnice, má pravdepodobne úlohu filtrovania svetla.
Čistia krv a znižuje krvný tlak, ako aj hladinu cholesterolu v krvi. Znižuje výskyt dnavých reumatických ťažkostí pri prospešnom stravovaní obličiek a pečene.
Znižujú ťažkosti pri dne a reume v prospech obličiek a pečene.
Vďaka vitamínu B má priaznivý účinok na nervový systém a funkciu mozgu.
Pretože je tento vitamín veľmi dôležitý pre nervový systém, pomáha metabolizmu mozgu, čím podporuje správne myslenie, učenie a funkciu pamäte.
Slivky sú bohaté na minerály ako draslík, železo a fluorid. Železo má účinok na tvorbu červených krviniek. Draslík je dôležitou súčasťou buniek a telesných tekutín, ktoré regulujú srdcovú frekvenciu a krvný tlak.
Sú bohaté na komplexy vitamínu B, ako sú niacín, vitamín B6 a kyselina pantoténová, ktoré spoločne podporujú metabolizmus bielkovín a tukov v tele.
Obsahujú tiež vitamín K, ktorý je dôležitý pre zrážanie krvi, vývoj kostí a liečbu pacientov s Alzenheimerovou chorobou.

Zdieľajte tento článok a podeľte sa s ním na Facebooku, vďaka Vaším zdieľaniam máme chuť Vám prinášať nové články na každý deň.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové články na každý deň.

zdroj: www.tudasfaja.com/meg-a-jotekony-szilva

 

 

The post Toto je skutočný poklad prírody: Nazbieram si ich vždy nech mám zásoby na celú zimu! appeared first on sikovnynapad.sk.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie