Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Toto je ten dôvod, prečo som začala každý deň žuť klinčeky. Za túto skvelú radu musím mamičkinmu lekárnikovi ešte poďakovať

Prvýkrát som počula o priaznivom účinku klinčekov v dokumente o prastarej čínskej medicíne. Toto aromatické korenie sa totiž používa na lekárske účely. Klinček znižuje bolesť zubov a keď vás bolí, jednoducho ho naň priložte. Má antibakteriálne účinky a lieči infekcie ústnej dutiny. To je ale len začiatok! Máme pre vás 5 využití klinčekov. Zbavte sa parazitov […]
Menej ako 1 min. min.

Prvýkrát som počula o priaznivom účinku klinčekov v dokumente o prastarej čínskej medicíne. Toto aromatické korenie sa totiž používa na lekárske účely.

Klinček znižuje bolesť zubov a keď vás bolí, jednoducho ho naň priložte. Má antibakteriálne účinky a lieči infekcie ústnej dutiny.

To je ale len začiatok! Máme pre vás 5 využití klinčekov.

Zbavte sa parazitov

Ak vás často bolí brucho alebo vás trápi hnačka, 2x denne žujte klinčeky. Podporujú trávenie a tiež ho chránia pred škodlivými baktériami a parazitmi.

Únavné infekcie ústnej dutiny

Klinčeky môžeme využiť aj takto.

Majú antibakteriálne účinky a minimalizujú bolesť zubov a ďasien. Príjemný bonus? Žuvanie klinčekov okamžite osvieži dych, pretože neutralizuje nepríjemný zápach z úst.

Na bolesť v krku

Ak cítite, že na vás niečo lezie a bolí vás v krku, pomôžu klinčeky! Stačí niekoľko rozdrviť a zmiešať s medom. Získate tak silnú pastu, ktorou stačí jemne potrieť mandle.

Mladá a krásna pokožka

Klinček obsahuje látky, ktoré ničia voľné radikály. Proces starnutia sa tak spomalí.

Tiež obsahuje veľké množstvo antioxidačných látok, ktoré telo očistí od škodlivých látok.

Klinčeky proti … rakovine!

Vedci zistili, že klinčeky majú neuveriteľnú moc. Ukázalo sa, že znižujú riziko vzniku nádorov. Najúčinnejšie sú na rakovinu prsníka.

Zdieľajte tento článok a podeľte sa s ním na Facebooku-

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové články každý deň.

zdroj: pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/2433070d

 

The post Toto je ten dôvod, prečo som začala každý deň žuť klinčeky. Za túto skvelú radu musím mamičkinmu lekárnikovi ešte poďakovať appeared first on Recepty od babky.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie