Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Toto korenie funguje na mravce ako paralyzér. Posypte v rohoch. Problému sa rýchlo zbavíte

2.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/RHJPhtotos). Ako sa zbaviť mravcov vo vašej domácnosti? Hoci sú to mimoriadne užitočné tvory, v domácnostiach nie sú vítané. Napriek tomu ich nezriedka nájdete na balkóne alebo v kuchyni, kde vyjedajú zvyšky jedla. Ako sa ich zbaviť pomocou osvedčených domácich metód? Vyskúšajte prírodné spôsoby na odstránenie mravcov. Foto: shutterstock/RHJPhtotos […]
Menej ako 1 min. min.

2.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/RHJPhtotos).

Ako sa zbaviť mravcov vo vašej domácnosti? Hoci sú to mimoriadne užitočné tvory, v domácnostiach nie sú vítané. Napriek tomu ich nezriedka nájdete na balkóne alebo v kuchyni, kde vyjedajú zvyšky jedla. Ako sa ich zbaviť pomocou osvedčených domácich metód?

Vyskúšajte prírodné spôsoby na odstránenie mravcov.
Foto: shutterstock/RHJPhtotos

Hoci sú mravce v prírode veľmi užitočné, čistia lesy a trávniky a hnoja pôdu, v domácnosti môžu byť naozaj nepríjemným a nevítaným hosťom. Napriek ich malej veľkosti môže byť boj s nimi časovo náročný a mimoriadne ťažký. Ako sa ich zbaviť bez použitia chemikálií z obchodu? Nepotrebujete kupovaný prípravok na ničenie mravcov. Tu sú osvedčené domáce prostriedky.

Prečo sú v dome mravce? Je čas na dôkladné upratovanie

Ak si všimnete mravce na balkóne, parapete alebo v kuchyni, mali by ste najprv upratať svoj domov. Tento malý hmyz priťahujú zvyšky jedla, preto sa uistite, že na pracovných doskách, policiach alebo podlahe nezostali žiadne omrvinky. Okrem toho sa uistite, že ste riadne zabezpečili odpadkové koše a sypké výrobky. Na skladovanie potravín používajte vzduchotesné, najlepšie sklenené nádoby. Tým sa minimalizuje riziko usídlenia mravcov a molí.

Ako sa rýchlo zbaviť mravcov vo vašej domácnosti? Tri účinné prostriedky, ktoré si môžete vyrobiť sami

Citrónová šťava ako účinný odpudzovač mravcov vás nikdy nesklame!
Foto: shutterstock/New Africa

Keď je kuchyňa v poriadku, je vhodné siahnuť po trochu rozhodnejších metódach. Prvá z nich bude zahŕňať výrobu účinného prostriedku na odstránenie mravcov. Na tento účel nalejte do pohára vodu a potom do nej vytlačte šťavu z jedného citróna. Premiešajte ju, nalejte do fľaše s rozprašovačom a postriekajte všetky rohy, pričom osobitnú pozornosť venujte miestam, kde sa mravce objavili. Nielenže ich v okamihu vyženiete, pretože nemajú radi kyslú chuť a charakteristickú vôňu citróna, ale získate aj príjemnú, osviežujúcu vôňu. Podobne bude fungovať aj voda s čerstvo mletým čiernym korením alebo cesnakom (nechajte ju 24 hodín odstáť, potom ju prevarte a po vychladnutí nalejte do fľaše).

Čierne korenie je skvelou zbraňou proti mravcom. Jeho štipľavý zápach mravce nenávidia.
Foto: shutterstock/YusufAslan

Čo sa mravcom vo vašom dome nepáči? Použite aromatické rastliny, bylinky a koreniny

Mäta pôsobí ako prírodný odpudzovač mravcov.
Foto: shutterstock/Gv Image-1

Nielen citrón, ale aj pomaranč pomôže vyhubiť mravce z vášho domova. Tentoraz nepoužívajte šťavu, ale kôru. Nakrájajte ju na kúsky alebo nastrúhajte a umiestnite na miesta, kde sa mravce objavujú. Rýchlo upustia od ďalšieho prieskumu domu. Okrem toho majte na parapete mätu, levanduľu alebo sadenice paradajok. Hmyzu sa nepáči najmä ich vôňa, takže sa vôbec nebudú snažiť dostať dovnútra. Z ďalších spôsobov, keď už sú vnútri, bude fungovať škorica, klinčeky, majoránka alebo jedlá sóda. Posypte nimi mravcom cestičky a problému sa zbavíte.

Škorica obsahuje zlúčeninu trans-cinnamaldehyd, ktorá je pre mravcov škodlivá.
Foto: shutterstock/amphaiwan

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Čo je najlepšie na mravce v domácnosti, na záhrade a na balkóne? Trik s pomarančom a viac

Jednoduchý spôsob, ako sa zbaviť mravcov. Zbavte sa hmyzu bezpečne a rýchlo pomocou týchto trikov

The post Toto korenie funguje na mravce ako paralyzér. Posypte v rohoch. Problému sa rýchlo zbavíte appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie