Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Toto nesaďte vedľa paradajok, lebo im vezmú všetky živiny

Pri pohľade na obrázok sa vám zbiehajú slinky, však? Kto by si nechcel vychutnať úžasnú chuť a vôňu paradajok z vlastnej záhrady? Bohužiaľ, cesta od slov k činom je veľmi dlhá a hrboľatá. Ak urobíte chybu vo fáze sadenia paradajok, sabotujete vlastnú úrodu. Viete, v ktorej štvrti je lepšie paradajky nesadiť? Recept na krásne paradajky […]
Menej ako 1 min. min.

Pri pohľade na obrázok sa vám zbiehajú slinky, však? Kto by si nechcel vychutnať úžasnú chuť a vôňu paradajok z vlastnej záhrady?

Bohužiaľ, cesta od slov k činom je veľmi dlhá a hrboľatá. Ak urobíte chybu vo fáze sadenia paradajok, sabotujete vlastnú úrodu. Viete, v ktorej štvrti je lepšie paradajky nesadiť?

Recept na krásne paradajky je jednoduchší, ako si myslíte

Paradajky sú pomerne jednoduché rastliny na pestovanie, hoci si vyžadujú našu pozornosť. Ak vieme, ako ich hnojiť a v akom okamihu ich zasadiť do zeme, nemali by sme s nimi mať väčšie problémy.

Základom je počkať, kým sa nebudeme musieť obávať mrazov, a až potom ich zasadiť. Potom sa oplatí preskúmať rôzne formy výsadby paradajok.

Niektorí ich sadia nabok, iní používajú špeciálne metódy hnojenia sadeníc a ešte iní dávajú prednosť výsadbe paradajok len v určitom susedstve. Najlepším spôsobom je samozrejme kombinácia všetkých týchto techník.

Toto domáce hnojivo dokáže v záhrade zázraky

Takto sa dostávame k téme hnojenia. Hoci sa o hnojivách napísalo veľa, zdá sa, že hnojivo vytvorené zo 100 g kvasníc a 10 litrov teplej vody je vďaka vysokému obsahu dusíka najuniverzálnejším domácim hnojivom pre paradajky.

Kvasnice výrazne posilňujú koreňový systém rastliny a robia ju odolnou voči chorobám. Samozrejme, účinné môže byť aj použitie hnojív na burinu, ale príprava takéhoto prípravku vám môže trvať o niečo dlhšie.

Paradajky takéto susedstvo neznesú

Ak sa vrátime k téme susedstva pre paradajky, aj im sa oplatí venovať osobitnú pozornosť. Paradajky rozhodne nesaďte vedľa kukurice alebo zemiakov. Škodí im aj kapusta, reďkovky, uhorky alebo fenikel.

Paradajkám sa oveľa lepšie darí vedľa bazalky, ktorá má tiež silnú vôňu a je výborným odpudzovačom hmyzu. Ak ste ešte nevyskúšali pestovanie paradajok v spoločnosti byliniek, určite by ste sa mali o túto tému zaujímať a svoju úrodu nebudete poznať.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie