Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Toto pite každý deň. Hmotnosť konečne začne klesať a vaše bruško bude ploché

26.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/fizkes). Ste v procese chudnutia a váha stagnuje a neklesne ani o gram? Máme pre vás dobrú správu! Zavedenie pravidelného pitia čaju do vašej každodennej rutiny v kombinácii s diétou a aktivitou vám pomôže dosiahnuť úžasné výsledky. O aký druh nápoja ide? Dietológ navrhuje. Pravidelné pitie čaju vám môže […]
Menej ako 1 min. min.

26.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/fizkes).

Ste v procese chudnutia a váha stagnuje a neklesne ani o gram? Máme pre vás dobrú správu! Zavedenie pravidelného pitia čaju do vašej každodennej rutiny v kombinácii s diétou a aktivitou vám pomôže dosiahnuť úžasné výsledky. O aký druh nápoja ide? Dietológ navrhuje.

Pravidelné pitie čaju vám môže pomôcť schudnúť.
Foto: shutterstock/fizkes

Chudnutie je dlhý proces, ktorý si vyžaduje udržiavanie deficitu kalórií a fyzickú aktivitu. Žiaľ, občas sa stane, že napriek dodržiavaniu odporúčaní váha nechce klesať. Nemali by ste sa však vzdávať! Jediné, čo musíte urobiť, je zaviesť do svojej rutiny jednu maličkosť, ktorou je každodenné pitie čaju. Zrýchlite tým metabolizmus a pomôžete telu spaľovať viac tuku. Tento zvyk je príjemný a zdravý a v kombinácii s inými metódami aj účinný.

Aké čaje budú najlepšie? Dietologička Lauren Manaker o tom hovorila v rozhovore pre nypost.com a podala 6 druhov infúzií, ktoré pomáhajú pri chudnutí.

Čaje, ktoré vám pomôžu na ploché bruško

Prvou voľbou dietologičky je zelený čaj. Obsahuje veľa antioxidantov, ktoré pomáhajú naštartovať váš metabolizmus a spaľovať a redukovať brušný tuk. Kofeín obsiahnutý v tomto nápoji zase urýchľuje rýchlosť, akou telo spaľuje kalórie. Tiež stojí za to vedieť, že kombinácia pitia zeleného čaju s pravidelným tréningom môže pomôcť v boji proti celulitíde, ktorá je často dôsledkom nadváhy.

Ďalším je čierny čaj, ktorý je bohatý na flavonoidy, ktoré prispievajú k chudnutiu. To isté možno povedať o polyfenoloch obsiahnutých v tomto nápoji, ktoré priaznivo ovplyvňujú črevnú bakteriálnu flóru, ktorá následne ovplyvňuje metabolické procesy a samotné chudnutie.

Tretím skvelým čajom je čaj oolong. Znižuje hladinu cukru v krvi a bioaktívne zložky zlepšujú metabolizmus a zvyšujú schopnosť tela efektívnejšie spaľovať tuky. Tento čaj navyše priaznivo pôsobí na činnosť tráviaceho traktu – stimuluje trávenie a zlepšuje peristaltiku čriev. Zdravý tráviaci trakt znamená rýchlejší metabolizmus a stratu tuku!

Pitie čaju je pôžitok, ktorý vám môže pomôcť v boji s plochým bruchom.
Foto: pexels/Maria Tyutina

Najlepšie čaje na chudnutie

Podľa Lauren Manaker je mätový čaj na štvrtom mieste. Mentol v ňom obsiahnutý zlepšuje trávenie a uvoľňuje svalstvo tráviaceho traktu, čo priaznivo pôsobí pri plynatosti. Oplatí sa vedieť aj to, že pitie nálevu z listov mäty znižuje chuť na sladké, zlepšuje činnosť tráviaceho systému a stimuluje tráviace procesy, vďaka čomu rýchlejšie chudneme. Dietologička tiež upozorňuje, že vôňa mäty potláča chuť do jedla.

Svoje miesto na zozname si nájde aj ibištekový čaj. Tento aromatický nálev podporuje predovšetkým spaľovanie tukov. Obsahuje tiež veľké množstvo vlákniny, ktorá urýchľuje metabolizmus a podporuje chudnutie.

Čaj rooibos je účinný aj pri podpore chudnutia. Dietologička vysvetľuje, že je prirodzene sladký a pomáha znižovať túžbu po rôznych druhoch umelých nápojov, čo sa následne premieta do menšieho množstva dodaných kalórií do tela a rýchlejšieho chudnutia.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Snívate o dokonalej postave na dovolenku? Vyskúšajte metódu chudnutia 4S

„Schudnem niekedy?“ Jednoduché spôsoby, ako schudnúť

The post Toto pite každý deň. Hmotnosť konečne začne klesať a vaše bruško bude ploché appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie