Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Toto sa stane, keď sa Bitcoin vráti nad 71 000 dolárov

Cena Bitcoinu sa v posledných týždňoch ocitla pod značným tlakom v dôsledku likvidácií a makroekonomickej neistoty v Spojených štátoch. Tieto faktory spôsobili volatilitu a nervozitu medzi investormi, ktorí sa snažia prispôsobiť rýchlo sa meniacim podmienkam na trhu. Analytici skúmali údaje a zistili, čo sa môže stať, ak Bitcoin znova prekročí hranicu 71 000 dolárov.  Likvidácie […]
Menej ako 1 min. min.

Cena Bitcoinu sa v posledných týždňoch ocitla pod značným tlakom v dôsledku likvidácií a makroekonomickej neistoty v Spojených štátoch. Tieto faktory spôsobili volatilitu a nervozitu medzi investormi, ktorí sa snažia prispôsobiť rýchlo sa meniacim podmienkam na trhu. Analytici skúmali údaje a zistili, čo sa môže stať, ak Bitcoin znova prekročí hranicu 71 000 dolárov. 

Likvidácie a ich vplyv na cenu BTC

Jedným z hlavných faktorov ovplyvňujúcich cenu Bitcoinu sú masívne likvidácie. Likvidácie nastávajú, keď je pozícia obchodníka na trhu uzavretá automaticky, pretože sa jeho marža zníži pod požadovanú úroveň. Tento jav môže viesť k rýchlemu poklesu cien, pretože sa veľké množstvo aktív predáva naraz, čo vytvára tlak na zníženie ceny.

The shorts liquidation on $BTC looks absolutely insane here. pic.twitter.com/ghQpo8XLyu

— Luca (@TLOUNCCAU) June 9, 2024

Podľa údajov z trhu došlo v poslednom období k značným likvidáciám, čo malo priamy vplyv na volatilitu Bitcoinu. Tieto likvidácie boli čiastočne spôsobené rastúcim počtom obchodníkov, ktorí používajú pákové obchodovanie. Pákové obchodovanie môže zvýšiť zisky, ale zároveň zvyšuje aj riziko likvidácie, keďže aj malé pohyby na trhu môžu mať výrazné dopady na pozície obchodníkov.

Druhým významným faktorom, ktorý ovplyvňuje cenu Bitcoinu, je makroekonomická neistota v Spojených štátoch. Spojené štáty čelia viacerým ekonomickým výzvam, vrátane inflácie, zvyšovania úrokových sadzieb a obáv z hospodárskeho spomalenia. Tieto faktory spôsobujú neistotu na finančných trhoch a ovplyvňujú aj kryptomeny a ich ceny a zároveň trhovú kapitalizáciu.

⚠️WHAT’S YOUR PREDICTION FOR THIS WEEK’S FED FOMC MEETING? pic.twitter.com/FFFFn1jjfV

— Investing.com (@Investingcom) June 9, 2024

Inflácia v USA dosiahla najvyššie úrovne za posledné desaťročia, čo vedie k obavám z rastúcich nákladov na život a znižovania kúpnej sily. Federálny rezervný systém (Fed) reagoval na infláciu zvyšovaním úrokových sadzieb. To má za cieľ ochladiť ekonomiku a znížiť inflačné tlaky. Zvýšenie úrokových sadzieb však môže mať negatívny dopad na investície do rizikovejších aktív, ako sú kryptomeny, pretože investori hľadajú bezpečnejšie prístavy.

92%

Bitcoin za posledný rok vyrástol o 150 %.

Začni aj ty zarábať na raste.

Sponzorovaný obsah

Podmienky v ekonomike a Bitcoin

Obavy z hospodárskeho spomalenia spôsobujú nervozitu na finančných trhoch. Investori sa obávajú, že zvyšovanie úrokových sadzieb a inflačné tlaky môžu viesť k recesii. Tieto obavy vedú k zvýšenej volatilite na trhoch a môžu ovplyvniť aj cenu Bitcoinu, keďže investori sa snažia minimalizovať riziko.

Budúcnosť Bitcoinu zostáva neistá vzhľadom na súčasné makroekonomické výzvy a volatilitu na trhoch. Investori budú pozorne sledovať vývoj inflácie, rozhodnutia Fedu o úrokových sadzbách a celkové ekonomické podmienky v USA. Ak sa situácia stabilizuje a dôvera investorov sa obnoví, môže to prispieť k obnove rastu ceny Bitcoinu.

Na druhej strane, ak budú inflačné tlaky a hospodárske problémy pretrvávať, Bitcoin môže čeliť ďalším výzvam. V takom prípade bude dôležité, aby investori prijali opatrný prístup a zvážili diverzifikáciu svojich portfólií. S tým súvisí aj snaha o minimalizáciu rizika, ktorá s tým súvisí.

Situácia na základe analýz odborníkov je v súčasnosti taká, že ak by sa Bitcoinu podarilo cenou vrátiť na 71 000 dolárov, následne by 1,38 miliardy dolárov v longoch bolo zlikvidovaných. To samo osebe naznačuje, že futures obchodníci očakávajú ďalší pokles cien. V prípade protipohybu by však mohlo dôjsť k veľkej volatilite.

The post Toto sa stane, keď sa Bitcoin vráti nad 71 000 dolárov appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie