Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Toto sú najkrajšie popínavé rastliny, ktoré vás budú chrániť pred zvedavými susedmi. Vyzerajú ako rajská záhrada

14.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Lillusion). Pergoly, ploty a mreže sú síce skvelým doplnkom krajiny, ale ešte lepšie vyzerajú, keď sú ozdobené popínavými rastlinami a kvitnúcimi lianami. Popínavé rastliny môžu v prípade potreby poskytnúť dodatočné súkromie a dokonca dobre poslúžia aj ako krycie rastliny. Popínavé rastliny, či už stálo-zelené, opadavé alebo kvitnúce sú cenné […]
Menej ako 1 min. min.

14.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Lillusion).

Pergoly, ploty a mreže sú síce skvelým doplnkom krajiny, ale ešte lepšie vyzerajú, keď sú ozdobené popínavými rastlinami a kvitnúcimi lianami. Popínavé rastliny môžu v prípade potreby poskytnúť dodatočné súkromie a dokonca dobre poslúžia aj ako krycie rastliny.

Popínavé rastliny, či už stálo-zelené, opadavé alebo kvitnúce sú cenné rastliny, ktoré sa ťahajú po stene, pergole alebo po iných konštrukciách.
Foto: shutterstock/Lillusion

Výber správnej odrody je však kľúčový, pretože nie každá rastlina, ktorá rastie vertikálne, je vhodná pre každú konštrukciu – niektoré sú príliš silné a môžu vyvrátiť plot, zatiaľ čo iné sú príliš ťažké na samostatnú mrežu.

Plamienok je skvelá rastlina do záhrady. Vyzerá krásne a ľahko sa pestuje

Prvá popínavá rastlina, ktorá vám hneď napadne, je plamienok. Nájdete ho v mnohých farbách a ľahko sa pestuje. Zistíte, že odrody plamienkov rastú najmä od začiatku do konca leta a to, koľko slnečného svetla uprednostňujú, závisí od variantu. Stonky plamienkov, ako sa im inak hovorí, sa pohodlne prispôsobia záhradným oblúkom a len tak ľahko sa nelámu.

Plamienok – Clematis považuje sa za jednu s najhodnotnejších rastlín zo skupiny popínavých.
Foto: shutterstock/izzzy71

Brečtan je skvelým prírodným plotom do záhrady. Chráni tiež domy pred teplom

Brečtan je ideálny na šplhanie po záhradnej sieti. Vďaka jeho mrazuvzdornosti ho môžete nechať rásť aj v tmavších obdobiach roka, napríklad na jeseň, pretože vtedy brečtan najčastejšie kvitne. Ďalšou skvelou vecou pri pestovaní brečtanu je, že môže rásť vo väčšine podmienok bez väčších problémov. Brečtan rastie veľmi rýchlo a poskytne vám prirodzenú clonu pred susedmi alebo ulicou.

Brečtan sa už od dávnych čias považuje za symbol večnosti.
Foto: shutterstock/crystaldream

Vistéria sa zavesí a skrášli každú záhradu. Vyzerá ako čarovná rastlina

Vistéria kvetnatá, odolná voči chladu, bohato kvitne na dlhých, previsnutých strapcoch pokrytých tmavými levanduľovými kvetmi, ktoré blednú do peknej bledej levandule. Táto kvitnúca liana potrebuje jednu alebo dve sezóny na to, aby sa udomácnila, ale potom rýchlo a bohato rastie. Rozhodne urobí dojem a na dvore bude vyzerať ako raj.

Vistéria je dlhoveká a s pribúdajúcim vekom býva príťažlivejšia a viac kvitne.
Foto: shutterstock/Turkey Photo

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Tieto druhy ruží sa najlepšie hodia na živý plot. Rastú rýchlo a majú veľa kvetov. Vašim susedom z nich budú slziť oči

Listy filodendronu žltnú a chradnú? Nerobte túto chybu

The post Toto sú najkrajšie popínavé rastliny, ktoré vás budú chrániť pred zvedavými susedmi. Vyzerajú ako rajská záhrada appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie