Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Toto tiramisu s malinami si zamilujú všetci vaši hostia. Rýchle a bez pečenia

12.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/sweet marshmallow). Tiramisu je taliansky dezert, ktorého chuť je známa po celom svete. Nemáte radi kombináciu piškótového cesta so silnou kávou a syrom mascarpone alebo vás nudí klasická verzia? Pripravte si toto malinové tiramisu a vy aj vaša rodina budete nadšení. Malinové tiramisu je rýchly a jednoduchý dezert.Foto: shutterstock/sweet […]
Menej ako 1 min. min.

12.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/sweet marshmallow).

Tiramisu je taliansky dezert, ktorého chuť je známa po celom svete. Nemáte radi kombináciu piškótového cesta so silnou kávou a syrom mascarpone alebo vás nudí klasická verzia? Pripravte si toto malinové tiramisu a vy aj vaša rodina budete nadšení.

Malinové tiramisu je rýchly a jednoduchý dezert.
Foto: shutterstock/sweet marshmallow

Malinové tiramisu je obnovená verzia tradičného tiramisu, ktoré všetci poznáme. Sladkú chuť rozbíjajú kyslé maliny, ktoré celku dodávajú zaujímavý farebný vzhľad. Je to skvelá voľba nielen pre tých, ktorí nemajú radi klasický taliansky dezert, ale aj pre tých, ktorí nemôžu piť silnú kávu, alebo pre tých, ktorí uprednostňujú ovocné chute.

Sezóna malín sa práve začína, čo znamená nižšie ceny v obchodoch. To bude skvelá príležitosť na prípravu malinového tiramisu, hoci môžete použiť aj mrazené maliny. Jeho príprava je triviálna.

Prísady na malinové tiramisu

Zoznam ingrediencií na malinové tiramisu je rozdelený na tri časti. Prvú tvoria prísady potrebné na krém, druhú prísady na ovocnú omáčku a poslednú časť tvorí poleva.

Na prípravu krému budete potrebovať:

350 g smotany na šľahanie min. 36%

350 g syra mascarpone

5 lyžíc práškového cukru

1 čajovú lyžičku vanilkového extraktu.

Na prípravu malinovej omáčky použite:

2 šálky malín (čerstvých alebo mrazených)

1/2 šálky vody

2 lyžičky práškového cukru.

Nakoniec použite 1 tabuľku horkej čokolády ako polevu. Na to všetko budete potrebovať aj tortovú formu.

Maliny nahradia kávu v tiramisu a úplne zmenia taliansky dezert.
Foto: shutterstock/Nitr

Krok 1

Misku, v ktorej budete pripravovať krém, vložte do chladničky. Čerstvé maliny umyte a osušte. Keď sú suché, vložte ich do mrazničky. Ak sa rozhodnete pre mrazené maliny, túto časť vynechajte.

Krok 2

Studený syr mascarpone vložte do vychladenej vysokej misy, pridajte práškový cukor a vanilkový extrakt. Pomocou mixéra zmes vyšľahajte, pričom postupne zvyšujte výkon. Po 2 minútach začnite pridávať vychladnutú 36% smotanu na šľahanie. Pokračujte v šľahaní ďalšie 4 minúty. Misku prikryte potravinovou fóliou a dajte do chladničky.

Krok 3

Vyberte maliny z mrazničky a vložte ich do misy. Pridajte studenú vodu a práškový cukor. Všetky prísady dôkladne premiešajte.

Krok 4

Ďalším krokom bude rozpustenie čokolády. Môžete to urobiť pomalým zahrievaním v mikrovlnnej rúre. Bezpečnejším spôsobom je však vodný kúpeľ. Ak to chcete urobiť, umiestnite misku nad hrniec s horúcou vodou a nasypte do nej kúsky čokolády. Zmes neustále miešajte, kým sa neroztopí.

Krok 5

Pripravenú tortovú formu vyložte potravinárskou fóliou. Piškóty obalíme v malinovej pene a poukladáme ich tak, aby bolo pokryté celé dno formy. Na túto vrstvu nalejte trochu rozpustenej čokolády.

Krok 6

Po chvíli začnite nalievať polovicu studeného krému. Na to položte ďalšiu vrstvu piškót namočených v malinovej pene a opäť ich polejte čokoládou. Nakoniec navrstvite zvyšný krém a čokoládu.

Krok 7

Malinové tiramisu ozdobte čerstvými alebo mrazenými malinami. Nakoniec ho prikryte potravinovou fóliou a uložte do chladničky aspoň na 1 hodinu. Po uplynutí tejto doby je dezert pripravený na podávanie.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Urobila som ju večer a ráno z nej nebola ani omrvinka. Je mäkká ako obláčik

Po upečení vždy robím jednu vec s vafľami. Sú lepšie ako z dovolenky. Krásne chrumkajú

The post Toto tiramisu s malinami si zamilujú všetci vaši hostia. Rýchle a bez pečenia appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie