Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Toxická šťouchadla na brambory straší Němce. Výrobce stáhl z prodeje 17 produktů do kuchyně

Na seznam zakázaných výrobků se dostaly nástroje jako šťouchadla na brambory, děrované lžíce nebo špachtle. Při jejich používání by se do potravin mohlo dostat škodlivé množství karcinogenních látek, varuje německý web Bild. Mezi rizikové příslušenství patří i výrobky z černého plastu. ČTĚTE TAKÉ: Princezna Kate prolomila dlouhou dobu mlčení po diagnóze rakoviny. Její vzkaz dojímá Konkrétně se jedná […]
Menej ako 1 min. min.

Na seznam zakázaných výrobků se dostaly nástroje jako šťouchadla na brambory, děrované lžíce nebo špachtle. Při jejich používání by se do potravin mohlo dostat škodlivé množství karcinogenních látek, varuje německý web Bild. Mezi rizikové příslušenství patří i výrobky z černého plastu.

ČTĚTE TAKÉ: Princezna Kate prolomila dlouhou dobu mlčení po diagnóze rakoviny. Její vzkaz dojímá

Konkrétně se jedná o 17 produktů se značkou Alpina Nylon, které s okamžitou platností jejich nizozemský výrobce A.I.&E. stahuje z prodeje. Uvolňování primárních aromatických aminů u těchto produktů je totiž vyšší, než povolují předpisy. V pondělí to společnost oznámila prostřednictvím portálu Federálního úřadu pro ochranu spotřebitele a bezpečnost potravin.

Tyto produkty se od ledna 2021 prodávaly v několika spolkových zemí v Německu – v Severním Porýní-Vestfálsku , Bádensku-Württembersku, Bavorsku, Berlíně, Hesensku, Sasku a Šlesvicku-Holštýnsku. Odborníci varují, že by se náčiní nemělo používat. Proto vyzývají zákazníky, co si jej zakoupili, aby ho vrátili do obchodu nebo se ho zbavili.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Prymula varuje před zamořením klíšťaty. Do Česka dorazí i exotické nemoci, má jasno

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie