Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Toxické bonbóny se objevily v Česku. Vyvolávají halucinace, školačka z Hradce zkolabovala

Bonbony s muscimolem, tedy látkou, která se běžně vyskytuje v muchomůrce červené, koupíte volně třeba na internetu. Právě tak je měla sehnat i dívka z deváté třídy základní školy v Hradci Králové. Před vyučováním jich několik snědla. Udělalo se jí zle a zkolabovala. ČTĚTE TAKÉ: Neštěstí v bratislavském nočním klubu. Lidé se tam měli otrávit drogami, jeden člověk […]
Menej ako 1 min. min.

Bonbony s muscimolem, tedy látkou, která se běžně vyskytuje v muchomůrce červené, koupíte volně třeba na internetu. Právě tak je měla sehnat i dívka z deváté třídy základní školy v Hradci Králové. Před vyučováním jich několik snědla. Udělalo se jí zle a zkolabovala.

ČTĚTE TAKÉ: Neštěstí v bratislavském nočním klubu. Lidé se tam měli otrávit drogami, jeden člověk zemřel

„Jedna žákyně snědla sladkost či nějaký bonbon, který obsahoval pravděpodobně toxické látky. To je všechno, v rámci analýzy to bude prověřeno,“ sdělil CNN Prima NEWS mluvčí Magistrátu města Hradec Králové Petr Vinklář.

„Mohu potvrdit, že intoxikovaná dívka byla převezena do Fakultní nemocnice Hradec Králové, kde byla hospitalizována na jednotce intenzivní péče dětské kliniky a po zlepšení jejího zdravotního stavu ji bylo možné propustit do domácí péče,“ uvedl mluvčí FN Hradec Králové Jakub Sochor.

Pochutinu už má v hledáčku Státní zemědělská a potravinářská inspekce. „V současnosti u tohoto výrobku probíhá širokospektrální laboratorní analýza,“ potvrdil její mluvčí Pavel Kopřiva.

„Po použití jednoho až tří bonbonů dochází k lehce euforickému ospalému stavu, kdy ty bonbony přirozeně nutí ke spaní a vyvolávají halucinogenní snění. Při nějakých čtyřech až šesti bonbonech dochází k rychlejšímu usnutí a ty sny jsou daleko živější,“ popsal pro CNN Prima NEWS jeden z prodejců.

Gumové bonbony s muchomůrkou seženete, aniž by se vás někdo ptal na věk. Jednoduše objednáte a buď vám zboží přijde poštou, nebo si ho vyzvednete osobně.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Definitivní řešení pro kratom? Sněmovna schválila nová pravidla, týkají se dětí i dospělých

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie