Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Toyota Crown Landscape – zdvihnutý sedan, ktorý chceme a potrebujeme!

Toyota Crown Landscape, respektíve Toyota Crown Crossover RS Landscape. Obe platí a je jedno, ktoré použijete, no tipujem, že stačiť bude ten kratší názov. Pointa tohto auta je skrytá práve v označení Landscape. Súčasná generácia veľkého sedanu menom Crown pokojne znesie označenie crossover. V porovnaní s minulou generáciou chce Crown zaujať aj tých, ktorí pokukujú […]
Menej ako 1 min. min.

Toyota Crown Landscape, respektíve Toyota Crown Crossover RS Landscape. Obe platí a je jedno, ktoré použijete, no tipujem, že stačiť bude ten kratší názov. Pointa tohto auta je skrytá práve v označení Landscape. Súčasná generácia veľkého sedanu menom Crown pokojne znesie označenie crossover. V porovnaní s minulou generáciou chce Crown zaujať aj tých, ktorí pokukujú po modeloch SUV, avšak stále im väčšmi šmakuje auto klasických tvarov.

Crown s dĺžkou 4,93 metra a hmotnosťou od 1,7 tony určite nepatrí medzi malé autá. Je väčšia ako Camry, ktorú u nás môžete kúpiť a ktorá sa dizajnovo približuje práve ku kráľovnej. Crown ponúka hybridné pohony s atmosférickým (235 k) alebo prepĺňaným motorom (350 k) – môžete mať verziu s eCVT, alebo s novou Direct Shift prevodovkou. U nás prepĺňaný hybrid ponúka len najväčší a najnovší Lexus RX. Všetky verzie majú pohon všetkých kolies. Crown neverí kardanom, ale elektromotorom vpredu i vzadu. Má bohatú výbavu, výborné spotreby, unikátny dizajn a v USA štartuje na cene 40-tisíc dolárov…

Toyota Crown Landscape

Landscape je nová limitovaná edícia určená (zatiaľ) pre domáci japonský trh. Má preto volant na opačnej strane. Chváli sa celkom slušnou mierou uletenosti. Síce nie je tak uletená a úžasná ako Yaris GR, ktorý sme tu testovali, ale určite má čo ponúknuť aj v ľahkom teréne. Je o jeden palec – cca 2,5 cm vyššie od zeme. Za to môžu primárne kolesá s rozmerom 245/60 R18 s terénnymi gumami. Crown Landscape ponúkne aj kontrastné zásterky s korunkami – logom auta, zväčšené blatníky, strešné lyžiny, i možnosť ťahania závaží do hmotnosti 1500 kg. Toyota Crown Landscape prichádza vo farbe Urban Khaki za cca 45-tisíc dolárov (v prepočte).

Inak, v Japonsku je Crown v podstate podznačka, pretože okrem modelu Crown Crossover, z ktorého vychádza táto edícia je tu tiež Crown Estate (SUV), Crown Crossover Sport i Crown Sedan. Na americkom trhu toľko verzií nemá, ale časť z nich áno. No najlepšie na trhu v USA sú ceny „už od.“ Taký Prius Prime (plug-in hybrid) je tam od 32-tisíc… No zaujímavé sú aj ďalšie modely Toyoty v USA.

The post Toyota Crown Landscape – zdvihnutý sedan, ktorý chceme a potrebujeme! appeared first on automotoblog.sk.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie