Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Tragédie na brazilském okruhu: Teprve devítiletý motocyklový závodník zahynul při nehodě

K tragické nehodě došlo v pátek 14. června. Devítiletý jezdec na okruhu Interlagos v São Paulu trénoval na závod v juniorském poháru, informuje CNN. Podle pořadatelů byl Somaschiniho stav nejprve stabilní. „Jezdec byl okamžitě ošetřen lékařským týmem a převezen do ošetřovny na okruhu, kde byl jeho stav stabilizován. Po tomto zákroku byl transportován do Všeobecné nemocnice Pedreira, kde […]
Menej ako 1 min. min.

K tragické nehodě došlo v pátek 14. června. Devítiletý jezdec na okruhu Interlagos v São Paulu trénoval na závod v juniorském poháru, informuje CNN. Podle pořadatelů byl Somaschiniho stav nejprve stabilní. „Jezdec byl okamžitě ošetřen lékařským týmem a převezen do ošetřovny na okruhu, kde byl jeho stav stabilizován. Po tomto zákroku byl transportován do Všeobecné nemocnice Pedreira, kde zůstal do sobotních brzkých ranních hodin. Odtud byl převezen do nemocnice Alberta Einsteina,“ stojí ve vyjádření chlapcova týmu. Tam se léčil na jednotce intenzivní péče, jenže přes všechnu snahu v pondělí večer zemřel.

ČTĚTE TAKÉ: Smrtelná nehoda na Brněnsku: Při srážce osobních aut zemřela žena, tři lidé se zranili

K nehodě mělo dojít v nejpomalejší zatáčce celého okruhu, když Somaschini jel rychlostí pouhých 40 kilometrů za hodinu, informuje agentura Reuters. „Pád byl opravdu velmi pomalý, ale úder do hlavy jezdci bohužel způsobil zánět,“ sdělil závodníkův instruktor Diego Pierluigi.

Somaschini, známý v závodnické komunitě pod přezdívkou Lolo, jezdil pod číslem 99, čímž vzdával hold svému vzoru – španělskému jezdci Jorgeovi Lorenzovi. Bývalého profesionálního závodníka a trojnásobného vítěze prestižní MotoGP smrt mladého závodníka velmi zasáhla. „Láme mi to srdce. Byl jsem jeho vzor a on nosil moje číslo. Bohužel, motorky nám toho mohou spoustu dát, ale také nám mohou kdykoli vše vzít. Odpočívej v pokoji,“ napsal Lorenzo na svém instagramovém profilu.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Motorkář v pražské Troji srazil nezletilou dívku. V umělém spánku byla převezena do nemocnice

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie