Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Tragédie na nebi: Kamery zachytily srážku dvou letadel. Jedno explodovalo, pilot nepřežil

Na letecké přehlídce akrobatů došlo v neděli odpoledne ke srážce dvou letadel ze šestičlenné formace strojů Jakovlev Jak-52, informoval web News Avia. Podle záběrů se jeden z nich oddělil od sestavy, prudce vzlétl vzhůru a narazil do druhého – ten se začal řítit k zemi. Pilotovi ze sraženého letadla se naštěstí včas podařilo získat zpět […]
Menej ako 1 min. min.

Na letecké přehlídce akrobatů došlo v neděli odpoledne ke srážce dvou letadel ze šestičlenné formace strojů Jakovlev Jak-52, informoval web News Avia. Podle záběrů se jeden z nich oddělil od sestavy, prudce vzlétl vzhůru a narazil do druhého – ten se začal řítit k zemi. Pilotovi ze sraženého letadla se naštěstí včas podařilo získat zpět kontrolu nad řízením a bezpečně přistál. Letoun, který do něj naletěl, ale explodoval a jeho pilot nepřežil.

O úmrtí dvaašedesátiletého Španěla informovalo tamní letectvo. „S velkým smutkem a zděšením vyjadřujeme soustrast rodině, přátelům a známým. Hluboce s vámi soucítíme,“ uvedlo v oficiálním prohlášení. Druhého pilota, Portugalce, záchranné služby převezly s lehkými zraněními do nemocnice, kde byl ještě ten večer propuštěn.

ČTĚTE TAKÉ: Náročný den jihomoravských záchranářů: Dvakrát vzlétal vrtulník, jeden muž zemřel

Nyní probíhá vyšetřování, uvedl tamní Úřad pro prevenci a vyšetřování leteckých a železničních nehod. Podle portugalského webu Forca Aérea se organizátoři festivalu vzhledem k tragédii rozhodli akci ukončit.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Muž u Mohelnice porušoval předpisy a narazil, lidé mu přejí kriminál

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie