Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Tragédie u Vyškova: Auto řídil otec zemřelých dětí, tvrdí příbuzní. Nehodu popsali také skauti

Byl pátek kolem půl osmé večer, když předáci skautského oddílu slyšeli z nedaleké benzínky obrovskou ránu. Ve chvíli, kdy se otočili k silnici, ještě viděli, jak auto doslova letí vzduchem a dopadá do pole. K TÉMATU: Na vrcholu kopce Klobouk u Děčína našli mrtvého muže. Zemřel na následky střelného poranění „Jedna vedoucí okamžitě kontaktovala tísňovou linku […]
Menej ako 1 min. min.

Byl pátek kolem půl osmé večer, když předáci skautského oddílu slyšeli z nedaleké benzínky obrovskou ránu. Ve chvíli, kdy se otočili k silnici, ještě viděli, jak auto doslova letí vzduchem a dopadá do pole.

K TÉMATU: Na vrcholu kopce Klobouk u Děčína našli mrtvého muže. Zemřel na následky střelného poranění

„Jedna vedoucí okamžitě kontaktovala tísňovou linku 112 a zbylé dvě spěchaly k místu nehody. Po příchodu na místo zjistily, že zatímco dvě dospělé osoby vylezly z vraku auta bez viditelných závažných zranění, dvě malé děti přepravované ve vozidle byly nalezeny bez známek života mimo vrak,“ stojí v prohlášení skautské organizace Royal Rangers Jižní Morava na sociálních sítích.

Mrazivé svědectví potvrzuje, že děti nejenže neseděly v autosedačkách, ale s největší pravděpodobností nebyly ani připoutané. Všechny vedoucí, mezi kterými je i lékařka z ARO brněnské fakultní nemocnice, se snažily děti oživovat.

„Naše lékařka v civilu poskytla zraněným první pomoc před příjezdem záchranářů,“ uvedla pro CNN Prima NEWS mluvčí jihomoravské záchranky Michaela Bothová. Veškerá snaha však byla marná. Skautská organizace i vedoucí, kteří byli svědky traumatizujícího zážitku, nyní vyzývají všechny řidiče, aby nejenže neusedali za volant opilí, ale při převozu dětí dbali na používání autosedaček.

Řídit měl otec, tvrdí příbuzní

Redakci CNN Prima NEWS se ozvali příbuzní muže, který tragickou nehodu způsobil. Potvrdili, že se má jednat skutečně o otce, který tak připravil o život své dva malé potomky. Nehledě na to muže hájí a tvrdí, že své děti miloval.

Čtyřiadvacetiletého Františka D. nicméně poslal vyškovský soud do vazby. Za usmrcení z nedbalosti a ohrožení pod vlivem návykové látky mu hrozí až desetileté vězení. Policistům se už navíc přihlásil i řidič předjížděného vozidla, který poskytl důležité detaily a popsal nehodu.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Policisty na Chebsku trápí záhadná smrt motorkáře. Policie neví, kdy zemřel, v příkopu mohl ležet hodiny

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie