Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Transakcie Wasabi Wallet už nebudú anonymné

Významná zmena v oblasti súkromia a anonymity v Bitcoinových transakciách. Zksnacks, spoločnosť, ktorá vyvinula peňaženku Wasabi Wallet, sa rozhodla ukončiť podporu pre technológiu coinjoin po zvýšenej regulačnej kontrole v USA. To má veľké dôsledky pre používateľov peňaženky Wasabi, ako aj pre ďalšie peňaženky a platformy, ktoré túto funkciu využívajú, vrátane Trezor a Btcpay. Technológia coinjoin […]
Menej ako 1 min. min.

Významná zmena v oblasti súkromia a anonymity v Bitcoinových transakciách. Zksnacks, spoločnosť, ktorá vyvinula peňaženku Wasabi Wallet, sa rozhodla ukončiť podporu pre technológiu coinjoin po zvýšenej regulačnej kontrole v USA. To má veľké dôsledky pre používateľov peňaženky Wasabi, ako aj pre ďalšie peňaženky a platformy, ktoré túto funkciu využívajú, vrátane Trezor a Btcpay.

Technológia coinjoin umožňuje používateľom zmiešať svoje transakcie s inými, čím zvyšuje anonymitu a súkromie. Odstránenie tejto funkcie znamená, že peňaženka Wasabi už nebude poskytovať túto úroveň súkromia, hoci bude naďalej fungovať ako neväzobná Bitcoinová peňaženka, ktorá umožňuje používateľom spravovať svoje súkromné kľúče.

Rozhodnutie Zksnacksu pravdepodobne súvisí s nedávnymi regulačnými opatreniami v USA, ktoré sa zameriavajú na nástroje poskytujúce zvýšené súkromie pri transakciách s kryptomenami. Príkladom sú obžaloby voči vývojárom Tornado Cash a zakladateľom Samourai Wallet. Tieto regulačné opatrenia zdôrazňujú rastúci tlak na služby, ktoré môžu byť vnímané ako prostriedky na obchádzanie finančných pravidiel.

Zksnacks sa rozhodol zamerať sa na zabezpečenie právnej istoty a minimalizáciu rizika regulačných zásahov. Spoločnosť naďalej ponúka peňaženku s otvoreným zdrojovým kódom, čo znamená, že komunita môže pokračovať v jej vývoji a prípadne pridávať funkcie, ktoré spoločnosť odstránila.

Toto rozhodnutie môže mať významný vplyv na širšiu komunitu kryptomien, najmä pre tých, ktorí sa spoliehajú na anonymitu a súkromie pri svojich transakciách. Zmeny môžu tiež podnietiť diskusie o rovnováhe medzi súkromím a regulačným dodržiavaním v kryptosvete.

Zdroj: bitcoin

Príspevok Transakcie Wasabi Wallet už nebudú anonymné je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie