Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Trápia vás slizkí škodcovia? Vyberte ho z chladničky a dajte do záhrady. Chytíte ich všetkých

26.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Beekeepx). V záhrade napáchajú skutočný chaos. Živia sa listami a výhonkami, ničia úrodu a spôsobujú odumieranie rastlín. Čo funguje najlepšie proti slimákom? Nie je potrebné kupovať drahé prípravky. Ukazuje sa, že stačí jeden produkt, ktorý má veľa ľudí v chladničke. Ako sa zbaviť slimákov?Foto: shutterstock/Beekeepx Hoci slimáky zohrávajú v […]
Menej ako 1 min. min.

26.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Beekeepx).

V záhrade napáchajú skutočný chaos. Živia sa listami a výhonkami, ničia úrodu a spôsobujú odumieranie rastlín. Čo funguje najlepšie proti slimákom? Nie je potrebné kupovať drahé prípravky. Ukazuje sa, že stačí jeden produkt, ktorý má veľa ľudí v chladničke.

Ako sa zbaviť slimákov?
Foto: shutterstock/Beekeepx

Hoci slimáky zohrávajú v prírode dôležitú úlohu, v záhrade sú považované za škodcov. Najaktívnejšie sú na jar a hoci sa živia prevažne hnijúcou hmotou, ochotne obhrýzajú aj výhonky a listy rastlín. Čo robiť, aby ste ich efektívne odstránili? Hitom bude pasca na slimáky. Rýchlo sa zbavíte votrelcov.

Ako sa zbaviť slimákov? Tu je osvedčený spôsob. Takto pripravená pasca na slimáky vás prinúti rozlúčiť sa s nimi skôr, ako si myslíte

Najväčšou hrozbou sú slimáky bez ulity, teda slizniaky. Dosahujú dĺžku až 20 cm a sú považované za invázny druh. Ak spozorujeme ich prítomnosť v záhrade, radšej konajme rýchlo, pretože sú veľmi žravé a dokážu úplne zničiť úrodu.

Ako sa teda zbaviť slimákov? Málokto vie, že pivo nám môže pomôcť zachrániť záhradu. Všetko, čo musíme urobiť, je vziať pohár alebo fľašu rozrezanú na polovicu, zakopať ju do zeme a potom ju do 3/4 naplniť pivom. Pasca na slimáky ich bude lákať svojou vôňou a keď do nej škodcovia spadnú, nebudú sa môcť dostať von.

Pasca na slimáky ich bude lákať svojou vôňou a keď do nej škodcovia spadnú, nebudú sa môcť dostať von.
Foto: snímka obrazovky youtube.com/@remotetimelapse

Čo nemajú slimáky radi? Vysaďte odpudzujúce rastliny a zbavíte sa neželaných hostí

Aby sme zabránili invázii týchto škodcov, oplatí sa vysadiť repelentné rastliny, ktoré ich odradia od pobytu v našej záhrade. Slimáky nemajú radi paprade a muškáty. Obe tieto rastliny vydávajú nepríjemný zápach, takže ak ho zacítia, zostanú preč. Podobne pôsobí aj cesnak, bazalka, cibuľa alebo mäta. Intenzívna vôňa týchto rastlín spôsobí, že slimáky sa vyhnú nášmu pozemku.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Nasýťte olejom a schovajte do zákutí. Za utekajúcou kunou sa bude prášiť

Domáci liek na švehly obyčajné v dome. Jednoduchá a lacná pasca

The post Trápia vás slizkí škodcovia? Vyberte ho z chladničky a dajte do záhrady. Chytíte ich všetkých appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie