Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Treba na nich vyvíjať čo najintenzívnejší tlak. Kuleba privítal nové sankcie Spojených štátov voči Rusku

Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba vo štvrtok uviedol, že víta nové sankcie USA voči Rusku, informuje Reuters. “Na každý jeden subjekt pomáhajúci Rusku pri výrobe zbraní musí byť vyvinutý čo najintenzívnejší tlak,” napísal Kuleba na sociálnej sieti X. Ruskú vojnovú mašinériu je podľa neho potrebné rozložiť a zastaviť jej financovanie predtým, než na svete […]
Menej ako 1 min. min.

Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba vo štvrtok uviedol, že víta nové sankcie USA voči Rusku, informuje Reuters.

“Na každý jeden subjekt pomáhajúci Rusku pri výrobe zbraní musí byť vyvinutý čo najintenzívnejší tlak,” napísal Kuleba na sociálnej sieti X. Ruskú vojnovú mašinériu je podľa neho potrebné rozložiť a zastaviť jej financovanie predtým, než na svete spôsobí ešte viac utrpenia a ničenia.

Opatrenia podľa jeho vyjadrení ruský režim zasiahnu tam, kde to bolí. “Obzvlášť oceňujeme rázne opatrenia voči báze ruského obranného priemyslu a jeho prístupu k technológiám a zdrojom v zahraničí,” napísal.

Lídri krajín G7 veria v dosiahnutie dohody o ruských aktívach. Ostávajú však opatrní

Zastavenie “vojnovej mašinérie” ruského prezidenta Vladimira Putina je podľa Kulebu dôležité pre globálnu bezpečnosť. “Každá jedna zbraň, ktorú Rusko nie je schopné vyrobiť z dôvodu obmedzení zdrojov, je zachránený život,” napísal.

Americké ministerstvo financií v stredu oznámilo, že Spojené štáty rozšírili svoj sankčný zoznam o ďalších vyše 300 fyzických a právnických osôb v Rusku aj v iných krajinách, ktoré Moskve pomáhajú pokračovať vo vojne na Ukrajine a vyhýbať sa sankciám.

Na sankčný zoznam bola okrem iných zaradená aj Moskovská burza i dodávatelia elektroniky a polovodičov v Rusku, Číne, na Blízkom východe, v Európe, Afrike a Karibiku. Americké ministerstvo tiež oznámilo upravenie už uvalených sankcií voči dvom ruským bankám – VTB a Sberbank.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie