Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Trenčín rozkvitol ľaliami a lúčnymi kvetmi

Centrum nášho mesta najskôr rozkvitlo novými tulipánmi, narcismi, krokusmi a aktuálne sa tešíme z farebnej pestrosti voňavých ľalií a tiež lúčnych kvetov. Na jar sme ich sadili na zelenej ploche v centre mesta oproti mestskej polície a na Rázusovej ulici. Kvitnúť tu budú opakovane niekoľko rokov. Okrem spomínaných tulipánov, narcisov, krokusov, ľalií a lúčnych kvetov sme posadili aj […]
Menej ako 1 min. min.

Centrum nášho mesta najskôr rozkvitlo novými tulipánmi, narcismi, krokusmi a aktuálne sa tešíme z farebnej pestrosti voňavých ľalií a tiež lúčnych kvetov.

Na jar sme ich sadili na zelenej ploche v centre mesta oproti mestskej polície a na Rázusovej ulici. Kvitnúť tu budú opakovane niekoľko rokov.

Okrem spomínaných tulipánov, narcisov, krokusov, ľalií a lúčnych kvetov sme posadili aj scílie, hortenzie a okrasný cesnak. Z 33 tisíc kusov sme na jar zasadili spolu 8 tisíc rastliniek a na jeseň vysadíme ďalších 25 tisíc. Verejný priestor v centre Trenčína by mali skrášľovať približne 5 rokov.

Náš projekt „Strojová výsadba cibuľovín a dodávka kvetov do verejnej zelene, výsadba zmiešaných záhonov v meste Trenčín“ podporila Nadácia EPH sumou 20 tisíc eur.

Zámerom je vytvoriť pestrofarebné záhony na výrazných miestach, blízko hlavných dopravných trás v meste a zatraktívniť tak tieto miesta nielen pre obyvateľov, ale aj pre vodičov, ktorí Trenčínom prechádzajú.

Táto výsadba prispeje k zvýšeniu odolnosti sídelného prostredia na negatívne dopady zmeny klímy a k lepšiemu hospodáreniu s dažďovými vodami a zabráneniu vysúšania pôdy. Dôležitý bude aj dlhodobý estetický zážitok spojený s nižšími nákladmi na údržbu, ale aj zvýšenie biodiverzity prilákaním opeľovačov – hmyzu, či motýľov.  

 

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie