Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Trest smrti pro Paludana: Rozsudek vězení, který žádá prokurátor, by mohl mít fatální důsledky

Dánsko-švédský politik Rasmus Paludan, který je znám dlouhodobou kritikou islamizace Evropy a varováními před tím, kam může dosavadní politika EU zajít, má být odsouzen za „nenávistné a rasistické projevy“ k nepodmíněnému trestu ve Švédsku, kde jsou plné věznice muslimů. To by mohlo mít pro politika, na jehož hlavu je ze strany některých islámských organizací vypsána […]
Menej ako 1 min. min.

Dánsko-švédský politik Rasmus Paludan, který je znám dlouhodobou kritikou islamizace Evropy a varováními před tím, kam může dosavadní politika EU zajít, má být odsouzen za „nenávistné a rasistické projevy“ k nepodmíněnému trestu ve Švédsku, kde jsou plné věznice muslimů.

To by mohlo mít pro politika, na jehož hlavu je ze strany některých islámských organizací vypsána tučná odměna, fatální důsledky. Nebyl by první, kdo přišel o život ve vězení za podobné „prohřešky.“

Připomínám, že například jistý Brit byl před několika lety odsouzen k ročnímu nepodmíněnému trestu za to, že pohodil slaninový sendvič před mešitou.

Vězení mezi muslimy však nepřežil, za jeho smrt pak nebyl nikdo potrestán.

Ovšem Paludan je jiná „liga.“ Patří k hlavním terčům islámských radikálů, což je také důvod, proč už roky žije 24 hodin denně pod dohledem a zásadně neuvádí, kde se aktuálně nachází.

Dokonce se včera neúčastnil ani vlastního soudu, byl přítomen online z jiné soudní budovy ve Švédsku, ale bylo utajováno z jaké.

Podle všeho je velmi pravděpodobné, že požadavek prokurátora bude splněn, neboť za stejné „přečiny“ byl politik již dříve odsouzen v Dánsku.

Paludan si je samozřejmě vědom, že by šlo s velkou pravděpodobností o trest smrti…

Soudní proces za nenávistné projevy proti Rasmusovi Paludanovi, který trvá již dva dny, skončil v úterý u okresního soudu v Malmö. Ale dánsko-švédský politik ve městě osobně nebyl.

Místo toho se zúčastnil online z jiného švédského soudu. Je však tajemstvím, o který soud šlo. A to i po skončení soudního řízení.

„Nechci, aby teroristé a další věděli, jak plánuji a přemýšlím. Proto je špatné, když jdu na veřejnost s tím, kde jsem byl,“ řekl Paludan, který nyní opět opustil Švédsko.

Zdůrazňuje, že by pro něj bylo nebezpečné navštívit Malmö, a že tamní policie nemá zájem ho chránit před násilnými muslimy.

„Myslí si, že když nějaký Ali přijde a zastřelí mě, problémy Malmö budou vyřešeny. Ale bohužel, problémy Malmö pravděpodobně nevyřeší někdo, kdo na mě zaútočí.

Osm až devět měsíců vězení

Během procesu prokurátor Adrien Combier-Hogg požadoval, aby byl Paludan odsouzen do vězení. Domnívá se, že jeho výroky v předvolebním projevu by měly být potrestány osmi až devíti měsíci vězení.

To přimělo Olova Mattssona Dismatse, právníka obžalovaného, k reakci.

„Nemyslel si, že bude prokurátor požadovat tak přísný trest. Ve Švédsku jsem nikdy nebyl odsouzen za nic trestného,“ komentuje Paludan a pokračuje:

Policisté během Paludanův volební projev. Foto: Policie

„Nenávistné projevy nejsou druhovým zločinem. Existují určité trestné činy, které vedou k uvěznění, i když obžalovaný nebyl dříve odsouzen za trestné činy, jako je vražda a zabití. To však není případ nenávistných projevů. Většinou se jedná pouze o pokutu nebo podmíněný trest.“

Prokurátor Combier-Hogg však poukazuje na to, že Paludan byl v Dánsku již dříve odsouzen za porušení tzv. klauzule o rasismu. To je zákon, který je podobný švédskému zákonu o nenávistných projevech. Proto chce vidět dánsko-švédského politika za mřížemi.

Třináct vět

Obvinění z hanobení etnické skupiny se skládá ze dvou obvinění s celkem třinácti výroky, které podle prokurátora urážejí hlavně muslimy. Mimo jiné šlo o projev na obranu svobody projevu, kde nejsou zmíněni ani muslimové, ani islám, ale který lze podle Adriena Combier-Hogga vnímat jako urážlivý vůči náboženské skupině.

„Byl to striktně politický proces. V Dánsku jsem byl odsouzen pouze za to, co jsem řekl, tj. za přímé citace toho, co jsem řekl. Ale zde to byly výklady prokurátora toho, co jsem řekl, to jest význam toho, co jsem podle něho řekl. A to je velký rozdíl,“ říká Paludan.

On i jeho obhájci poukazují na to, že svoboda projevu by měla být v souvislosti s politickými předvolebními mítinky mimořádně široká, a právě o to šlo.

„Začít trestat lidi za to, co říkají, když kandidují do švédského parlamentu, může být trochu problematické,“ říká Paludan, který neví, co bude dělat, pokud bude odsouzen za zločin do vězení.

„Nemůžu uvěřit, že je tu nějaká otázka trestu odnětí svobody za tohle. Věřím, že jsem nevinný, proto se předpokládá, že budu osvobozen…. Vězení je naprosto šílené.“

„Je to naše politika“

Třetí obvinění je, že Paludan urazil Afričana odsouzeného za zločin, který přerušil jeho projev. Paludan na muže mimo jiné křičel „Jdi domů do Afriky“.

„Afričan strávil dva a půl roku ve vězení za útok s přitěžujícími okolnostmi a hrubé porušení integrity žen. Takže jsem řekl násilníkovi a narušiteli integrity žen, že si myslím, že by se měl vrátit domů do Afriky. A to je naše politika,“ vysvětluje Paludan.

„Myslíme si, že Afričané, kteří bijí ženy kladivem a strkají jim do úst hlaveň pistole, by měli být v Africe.“

Státní zástupce odmítá případ komentovat…

Ohodnoťte tento příspěvek!

[Celkem: 0 Průměrně: 0]

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie