Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Trestné stíhanie exšéfa SNS Slotu v korupčnej kauze nebude prerušené, rozhodol Najvyšší súd

Trestné stíhanie exšéfa SNS a bývalého primátora Žiliny Jána Slotu v korupčnej kauze napokon nebude prerušené. Vyplýva to z rozhodnutia Najvyššieho súdu, o ktorom informovala hovorkyňa súdu Alexandra Važanová. Sudca banskobystrického pracoviska Špecializovaného trestného súdu pôvodne trestné stíhanie prerušil z dôvodu, že Ústavný súd pozastavil časť právneho predpisu, ktorý má vplyv na rozhodnutie v tejto […]
Menej ako 1 min. min.

Trestné stíhanie exšéfa SNS a bývalého primátora Žiliny Jána Slotu v korupčnej kauze napokon nebude prerušené. Vyplýva to z rozhodnutia Najvyššieho súdu, o ktorom informovala hovorkyňa súdu Alexandra Važanová.

Sudca banskobystrického pracoviska Špecializovaného trestného súdu pôvodne trestné stíhanie prerušil z dôvodu, že Ústavný súd pozastavil časť právneho predpisu, ktorý má vplyv na rozhodnutie v tejto veci.

Prokurátor však podal proti tomuto rozhodnutiu sťažnosť. “Najvyšší súd na neverejnom zasadnutí 29. mája zrušil uznesenie Špecializovaného trestného súdu v Pezinku, pracovisko Banská Bystrica, z 26. apríla 2024,” priblížila hovorkyňa.

Prvostupňový súd vlani v júni odsúdil Slotu na dvojročný podmienečný trest odňatia slobody so skúšobnou dobou v trvaní štyroch rokov za zasahovanie do nezávislosti súdu.

Korupčnú trestnú činnosť sa podľa sudcu ŠTS nepodarilo preukázať. Najvyšší súd tento rozsudok zrušil a prípad vrátil naspäť na ŠTS.

Obžaloba bola podaná pre účastníctvo na zločine prijímania úplatku formou pomoci. Slota mal podľa obžaloby na žilinskom krajskom súde vybavovať miernejší trest pre muža, ktorý bol prvostupňovým súdom odsúdený na nepodmienečný trest. U exsudcu Pavla Polku mal mužovi v odvolacom konaní vybaviť zmiernenie trestu na podmienku.

Slota trvá na svojej nevine. Obžalobu už skôr označil za účelovú, nedôvodnú a postavenú na nezákonne získaných dôkazoch.

 

 

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie